Τεχνολογία

MotoGP: O Bagnaia 1ος με νέο ρεκόρ

του Δημήτρη Διατσίδη

Οι Δοκιμές της μεγάλης κατηγορίας MotoGP στην πίστα της Jerez, στην Ισπανία, χαρακτηρίστηκαν από πολλές πτώσεις και εναλλαγές στις πρώτες θέσεις καθόλη τη μονόωρη διαδικασία. Συνολικά είχαμε 9 πτώσεις (Marco Bezzecchi, Raul Fernandez, Maverick Viñales, Fabio Quartararo, Alex Marquez, Dani Pedrosa, Miguel Oliveira, Jack Miller και Brad Binder), κάτι που σημαίνει ότι οι κίτρινες σημαίες καταλάμβαναν ένα μεγάλο κομμάτι των δοκιμών.
Η πιο “κοστοβόρα” πτώση ήταν αυτή του Binder (ΚΤΜ), καθώς ήρθε στα τελευταία στάδια και δεν του επέτρεψε να παλέψει για την είσοδο στη δεκάδα, με τον Νοτιοαφρικανό να τερματίζει 11ος την περίοδο των δοκιμών.
Στα τελευταία στάδια η μάχη είχε ανάψει για τα καλά, το παλαιότερο ρεκόρ είχε ήδη καταρριφθεί και είχαμε συνεχείς αλλαγές στις πρώτες θέσεις. Όταν έπεσε η καρό σημαία και καταλάγιασε η σκόνη, ήταν ο Francesco Bagnaia (Ducati) που πήρε την πρώτη θέση, με τον Ιταλό της εργοστασιακής Ducati να σταματάει το χρονόμετρο στο 1:36.170.
Ο μόνος που ήταν μπροστά από τον Ιταλό Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ήταν ο Maverick Viñales (Aprilia), ο οποίος παρά την πτώση του ανέκαμψε και έσπασε πρώτος το ρεκόρ, για να τερματίσει τελικά ένα δέκατο μακριά από τον Bagnaia. O Marc Marquez (Ducati) ήταν δεύτερος το πρωί, κατά τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, και συνέχισε μια καλή εμφάνιση και το απόγευμα της Παρασκευής, καταλαμβάνοντας την 3η θέση και αυτός κάτω από το παλιό ρεκόρ της πίστας.
Ο Marco Bezzecchi (Ducati) ήταν ένας ακόμα αναβάτης που είχε πτώση στα πρώτα στάδια, αλλά κατάφερε να μπει στη δεκάδα της πρόκρισης, κάνοντας τον 4ο καλύτερο χρόνο, με τον Jorge Martin (Ducati) να συμπληρώνει την πεντάδα. Ο Pedro Acosta (GASGAS/KTM) ήταν για άλλη μια φορά πολύ δυνατός και τερμάτισε έκτος, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Aleix Espargaro (Aprilia).
Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Enea Bastianini, Fabio Di Giannantonio και Alex Marquez και οι τρεις με Ducati, βάζοντας επτά μοτοσυκλέτες του εργοστασίου της Μπολώνια, στην πρόκριση απευθείας για τις Κατατακτήριες 2, που θα γίνουν αύριο το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά:

MotoGP_FP2-2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button