Υγεία

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι θα επιχειρήσουν νέα επίθεση κατά της Ουκρανίας στα τέλη Μαΐου ή το καλοκαίρι

Οι ρωσικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν άλλη μία επίθεση κατά της Ουκρανίας στο τέλος του Μαΐου ή το καλοκαίρι, προειδοποίησε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θα ετοιμαστούμε για την επίθεσή τους. Η επίθεση που ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου δεν έφερε αποτελέσματα πιστεύω», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ουκρανία έχει σαφές σχέδιο αντεπίθεσης κατά των ρωσικών δυνάμεων είπε προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει λεπτομέρειες, ενώ συνέδεσε τις πρόσφατες αλλαγές στην ηγεσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με το νέο σχέδιο δράσης στα πεδία των μαχών.

«Αυτό το σχέδιο συνδέεται με την αλλαγή της ηγεσίας, υπάρχουν αλλαγές που αποιρρέουν από αυτό. Πολλά σχέδια θα προετοιμασθούν λόγω της διαρροής πληροφοριών», είπε χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε αποκαλύψει προηγουμένως ότι η Ρωσία κατάφερε να βάλει χέρι στα σχέδια της ουκρανικής αντεπίθεσης του 2023 πριν καν αυτή αρχίσει και, κατά συνέπεια, η αποτυχία αυτή κατάφερε σκληρό πλήγμα στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα σχέδια της αντεπίθεσής μας βρίσκονταν στο τραπέζι του Κρεμλίνου πριν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις μας», είπε ο ουκρανός πρόεδρος.

Η ουκρανική προεδρία επιβεβαίωσε ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε όντως λόγο για διαρροή πληροφοριών. Δεν έγινε γνωστό με ποιον τρόπο διέρρευσε προς την Μόσχα το σχέδιο της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι η εναλλαγή των στρατευμάτων είναι σημαντική για την πολεμική προσπάθεια και πρόσθεσε ότι η Ουκρανία πρέπει να προετοιμάσει καλύτερα τις εφεδρικές στρατιωτικές της δυνάμεις.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας γνωστοποίησε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν παραλάβει παρά το 30% του ενός εκατομμυρίου τεμαχίων σε πυρομαχικά που έχει υποσχεθεί να στείλει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι προειδοποίησε επίσης ότι η Ουκρανία έχει φθάσει στο δυσκολότερο σημείο ως προς την διατήρηση της ενότητας που είναι κρίσιμη για την πολεμική προσπάθεια κατά της Ρωσίας.

«Τώρα είναι το πιο δύσκολο σημείο για την ενότητά μας και, αν διαλυθούμε, από έξω και, Θεός φυλάξοι, από μέσα, τότε θα βρεθούμε στην πιο αδύναμη στιγμή. Δεν έχει συμβεί ακόμη», είπε ο Ζελένσκι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button