Πολιτική

Υποκρισία του υπουργείου Εξωτερικών για Αφγανούς πρόσφυγες

Στην Αθήνα, μέσω Τιφλίδας, βρίσκονται επτά γυναίκες βουλευτές από το Αφγανιστάν, συνοδευόμενες από τα μέλη των οικογενειών τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η άφιξη και παραμονή τους στην Ελλάδα, η οποία γίνεται μετά από συντονισμό μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με την κυβέρνηση και εντάσσεται “στο πλαίσιο δέσμευσης για τη φιλοξενία συμβολικού αριθμού Αφγανών πολιτών, υπερμάχων θεμελιωδών αξιών, της ελευθερίας της έκφρασης και της ισότητας των φύλων”.

Την ίδια ώρα, οι άλλοι Αφγανοί πρόσφυγες που δεν έχουν αυτά τα “συμβολικά” χαρακτηριστικά αλλά έζησαν στο πετσί τους τη βία και τις διακρίσεις που μαστίζουν τη χώρα τους και προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους είτε διώχνονται με επαναπροωθήσεις είτε αδυνατούν να ενταχθούν στο καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα.

Η υποκρισία του υπουργείου Εξωτερικών είναι εξόφθαλμη, ειδικά αν θυμηθούμε ότι δεν έσωσε ούτε όσους εργάστηκαν ως μεταφραστές για την ελληνική στρατιωτική αποστολή στο Αφγανιστάν!

Οι εν λόγω βουλευτές και τα μέλη των οικογενειών τους θα φιλοξενηθούν στην Ελλάδα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη μετάβαση και εγκατάστασή τους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι ανωτέρω απεγκλωβίστηκαν από το Αφγανιστάν κατόπιν ενεργειών της ΜΚΟ Zaka Khan, η οποία έχει έδρα τη Νέα Υόρκη.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας