Πολιτική

ΥΠΕΞ για Γκορμπατσόφ: Μεγάλος Ευρωπαίους, συνέβαλε καθοριστικά στον τερματισμό του ψυχρού πολέμου

Above Article Content Ad

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλεια ενός μεγάλου Ευρωπαίου, του Μιχαήλ Σεργκέγεβιτς Γκορμπατσόφ», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανάρτησή του στο twitter για τον θάνατο του τελευταίου ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης. 

Στην ανάρτηση του ΥΠΕΞ επισημαίνεται ότι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ «συνέβαλε καθοριστικά στον τερματισμό του ψυχρού πολέμου, την προώθηση του πυρηνικού αφοπλισμού και τον εκδημοκρατισμό της χώρας του».

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και τον λαό», καταλήγει η ανάρτηση. 

Οικονόμου: «Υπήρξε ένας εμπνευσμένος πολιτικός»

Φόρο τιμής στον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, που πέθανε χθες, Τρίτη (30.08.2022), απέτισε και ο Γιάννης Οικονόμου. «Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ υπήρξε ένας εμπνευσμένος πολιτικός, που είχε ως οδοδείκτες στην πολιτική του διαδρομή την ελευθερία, τον ανθρωπισμό και την ειρήνη», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ανάρτησή του. 

Article inline ad #5

«Με τις τολμηρές πολιτικές που υιοθέτησε άνοιξε το δρόμο για το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την κατάρρευση των ολοκληρωτικών καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού. Το αποτύπωμά του στην Ιστορία θα μείνει ανεξίτηλο», σημειώνει ο Γιάννης Οικονόμου.

To άρθρο ΥΠΕΞ για Γκορμπατσόφ: Μεγάλος Ευρωπαίους, συνέβαλε καθοριστικά στον τερματισμό του ψυχρού πολέμου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button