Αθλητισμός

Ξεκινάει το «Ράλι των Θεών»

Ξεκινάει σήμερα  το «Ράλι των Θεών», το Ράλι Ακρόπολις 2021, σηματοδοτώντας  την επιστροφή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), για πρώτη φορά μετά το 2013.

Επί ελληνικού εδάφους έως τις 12 Σεπτεμβρίου , έχοντας επίκεντρο τη Λαμία, περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και -για πρώτη φορά- στο κέντρο της Αθήνας, αφού η πρώτη ειδική θα διεξαχθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Να σημειωθεί ότι το Ράλι Ακρόπολις βρίσκεται μεταξύ των εννέα αγώνων-από τους συνολικά 13- που έχουν ήδη ανακοινωθεί για το καλαντάρι του 2022

Η πρώτη ειδική, η μικρότερη από όλες με απόσταση 0,98 χιλιόμετρα, θα γίνει σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ την Παρασκευή θα διεξαχθούν πέντε ειδικές διαδρομές (Άγιοι Θεόδωροι 1 & 2, Λουτράκι, Θήβα, Ελάτεια). Ακολουθούν το Σάββατο άλλες έξι ειδικές (Παύλιανη 1 & 2, Γραβιά, Βωξίτες, Ελευθεροχώρι 1 & 2) και την Κυριακή θα διεξαχθούν οι τελευταίες τρεις ειδικές («Ταρζάν» 1, Πύργος και «Ταρζάν» 2), με τις οποίες θα ολοκληρωθεί ο αγώνας, αφού ομάδες και οδηγοί διανύσουν 292,19 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Στο φετινό Ράλι Ακρόπολις θα συμμετάσχουν 55 αυτοκίνητα από 24 χώρες, ενώ τα αυτοκίνητα θα διανύσουν  συνολικά 292,19 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Το Ράλι Ακρόπολις διεξήχθη για πρώτη φορά με αυτό το όνομα το 1953, νικητής στον τελευταίο αγώνα  το 2013 ήταν ο Φινλανδός Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με Volkswagen Polo R WRC, ενώ η Μισέλ Μουτόν έγραψε Ιστορία στο Ράλι Ακρόπολις του 1982, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα (και μοναδική μέχρι σήμερα) που πανηγύρισε νίκη.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας