ΕιδήσειςΕλλάδα

Welt: Ελλάδα και Πορτογαλία αντιμετώπισαν καλά τον κοροναϊό παρά τις λιτά εξοπλισμένες κλινικές

Θετικά σχόλια για την Ελλάδα και τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας επιφύλαξε η γερμανική Welt.

«Η Ελλάδα και η Πορτογαλία με τα λίγα κρεβάτια εντατικής θεραπείας και τις λιτά εξοπλισμένες κλινικές τους έχουν περάσει την πανδημία σχετικά καλά μέχρι στιγμής» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

«Η πανδημία του κοροναϊού έχει πλήξει διαφορετικά τις χώρες της Ευρώπης. Αρχικά, αυτό έχει να κάνει με τα τυχαία ταξίδια και τις συγκεντρώσεις του ιού. Επιπλέον, εξαρτάται από το πόσο γρήγορα και προσεκτικά η κυβέρνηση και οι Αρχές έλαβαν προστατευτικά μέτρα. Τέλος, ο εξοπλισμός του συστήματος Υγείας διαδραμάτισε επίσης σημαντικό ρόλο».

«Τα στατιστικά στοιχεία δεν λένε ψέματα: Η Ελλάδα και η Πορτογαλία με τα λίγα κρεβάτια εντατικής θεραπείας και τις λιτά εξοπλισμένες κλινικές τους έχουν περάσει την πανδημία σχετικά καλά μέχρι στιγμής, μεταξύ άλλων και γιατί και οι δύο χώρες συγκαταλέγονται σε αυτές που έλαβαν τα πιο δραστικά μέτρα» τονίζει ο συντάκτης.

«Η Ελλάδα και η Πορτογαλία δεν επέτρεψαν να παρέλθει περιττός χρόνος μεταξύ των πρώτων κρουσμάτων και των θανάτων την άνοιξη, μέχρι να καταστούν υποχρεωτικά τα μέτρα τήρησης αποστάσεων και η επιβολή lockdown», προσθέτει.


Πηγή

Sponsor Links

HilTop
AdNow
loading...
Mgid
Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close