Οικονομία

«Βούλιαξε» η μετοχή της ΔΕΗ στο -11,53%

ΔΕΗ (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού), ήταν και πάει. Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της διοίκησης να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου όχι μόνο δεν φαίνεται να συγκίνησε τους επενδυτές αλλά αντιθέτως οδήγησε τη μετοχή της εταιρείας σε σοβαρούς τριγμούς και μεγάλες απώλειες.

Από την έναρξη της συνεδριάσης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών η μετοχή της ΔΕΗ δεχόταν ισχυρές πιέσεις με αποτέλεσμα να πέσει στο κλείσιμο κατά -11,53%. Ως απότοκο αυτού και η πτωση του γενικού δείκτη του ΧΑ που έκλεισε με απώλειες 1,54% στις 873,10 μονάδες. Η δε εμβομαδιαία υποχώρηση του ελληνικού χρηματιστηρίου έφτασε στο 4,35%.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, θα καλυφθεί επιτυχώς, όμως η συμμετοχή των επενδυτών σε αυτή θα απαιτήσει επιπλέον ρευστότητα, σε μία περίοδο όπου η αγορά έχει “στεγνώσει” από τις συνεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και εκδόσεις ομολόγων.

Η μετοχή της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, πριν την ανακοίνωση για ΑΜΚ, είχε συμπληρώσει οκτώ συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας