Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: Ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό το συνέδριο Γάλλων τουριστικών πρακτόρων

Above Article Content Ad

Περίπου 400 Γάλλοι σύνεδροι συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών για το 12ο Συνεδρίο της Selectour. Ο Βασίλης Κικίλιας είπε πως η διεξαγωγή του συνεδρίου είναι ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό.

Από το βήμα του συνεδρίου ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διεξαγωγή του συνεδρίου για τον τουρισμό αναφέροντας τα εξής: «Είναι μεγάλη μας τιμή η διεξαγωγή του συνεδρίου στην πρωτεύουσα της χώρας, σε μια νέα εποχή για τον τουρισμό. Είναι μεγάλη μας τιμή γιατί οι δεσμοί της Ελλάδας με τη Γαλλία είναι ιστορικοί, είναι ισχυροί και πολυεπίπεδοι».

Απευθυνόμενος στα διευθυντικά στελέχη του ιστορικότερου και μεγαλύτερου δικτύου πρακτόρων στη Γαλλία, όπως ανέφερε ο υπουργός, τόνισε ότι η Αθήνα είναι μία από τις γοητευτικότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. «Αυτήν την πόλη για να την γνωρίσεις και να την αγαπήσεις, πρέπει να την περπατήσεις. Μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της είναι αρκετή για να το νιώσετε.

Μια πόλη κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού που συνεχίζει όμως και παράγει σύγχρονο πολιτισμό. Ένα ανοιχτό βιβλίο που το “διαβάζουν” καθημερινά 5.000.000 κάτοικοί της και εκατομμύρια ακόμα αναγνώστες-επισκέπτες που γοητεύονται από τις “σελίδες της”», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε αναφέροντας τα εξής:

«”Ώστε όλα αυτά υπάρχουν, όπως ακριβώς μάθαμε στο σχολείο”, είχε πει ο Φρόιντ βλέποντας την Ακρόπολη για πρώτη φορά, όταν ήταν 48 ετών. Δεν ήθελε να πιστέψει ότι είχε την καλή τύχη να βρεθεί στην Αθήνα, όπως εξηγούσε σε ηλικία ογδόντα ετών, το 1936, σε ανοιχτή επιστολή προς τον Γάλλο συγγραφέα Ρομέν Ρολάν».

Στην παρέμβασή του ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την πίστη ότι μετά από αυτό το συνέδριο και την εμπειρία που θα έχουν αποκομίσει οι σύνεδροι από την Αθήνα, η πρωτεύουσα θα είναι ο επόμενος απόλυτος προορισμός city break όλο τον χρόνο και κυρίως off season, όπως είπε και υπενθύμισε ότι οι Γάλλοι μας τίμησαν και μας τιμούν με την επιλογή τους ως προορισμό των θερινών και όχι μόνο διακοπών τους, καθώς οι αφίξεις ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019. Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε εξάλλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ελπίδα ότι και τη νέα τουριστική χρονιά η Ελλάδα θα είναι πρώτη στην προτίμησή τους για διακοπές. Μάλιστα οι Γάλλοι ανακαλύπτουν όλα τα τουριστικά προϊόντα της Ελλάδας πέραν του μοντέλου ήλιος και θάλασσα.

Τέλος ο κ. Κικίλιας στάθηκε στην εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι αυτή έχει στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε όλη την ελληνική επικράτεια, σε όλους τους προορισμούς περισσότερο ή λιγότερο ανεπτυγμένους.

To άρθρο Βασίλης Κικίλιας: Ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό το συνέδριο Γάλλων τουριστικών πρακτόρων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Article inline ad #5

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button