ΚρήτηΤοπικές Ειδήσεις

Βαρδάκης: Ουσιαστική ελάφρυνση νοικοκυριών θα έχουμε μόνο μέσω πραγματικής επιστροφής μέρους της ρήτρας – ΗράκλειοΗράκλειο«Η κυβέρνηση παρά την κατακραυγή και την εξαθλίωση που έχει προκαλέσει στην κοινωνία με τις πολιτικές της, συνεχίζει να στέκεται απέναντι στον πολίτη» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

g

Με αφορμή την απόρριψη της τροπολογίας που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, για επιστροφή μέρους της ρήτρας αναπροσαρμογής στους πολίτες, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

«Παρότι από το περασμένο καλοκαίρι είχαμε επισημάνει τα επικίνδυνα επακόλουθα της εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής στη χώρα μας, η κυβέρνηση μας χλεύαζε και μιλούσε για αυξήσεις 2 – 3 ευρώ τον μήνα. Με τεράστια καθυστέρηση και με τη φτωχοποίηση της κοινωνίας να συντελείται με ταχύτατους ρυθμούς, η κυβέρνηση κατέθεσε και υπερψήφισε μία τροπολογία λήψης μέτρων για επιστροφή μέρους της ρήτρας, με συμψηφισμούς και υπό προϋποθέσεις. Για μια ακόμη φορά η ΝΔ προτίμησε τα επιδερμικά μέτρα, αντί να μεριμνήσει για την ουσιαστική ανακούφιση όλων των νοικοκυριών -που διαλύονται οικονομικά από τους εξωφρενικούς λογαριασμούς ρεύματος και τη γενικότερη ακρίβεια- μέσω πραγματικής επιστροφής που θα φτάσει στην τσέπη του καταναλωτή, χωρίς παρεμβάσεις.

Η τροπολογία που καταθέσαμε χθες και απέρριψε η κυβέρνηση, διασφάλιζε ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα παρέχεται με γνώμονα την πραγματική περίοδο κατανάλωσης (1/12/21 – 31/5/22) και όχι την περίοδο έκδοσης των λογαριασμών, που προέβλεπε η τροπολογία του ΥΠΕΝ.

Η κυβέρνησης επέλεξε να μην κακοκαρδίσει τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας με την επιβολή έκτακτης εισφοράς, αγνοώντας την αντιπρότασή μας το ποσό της έκτακτης εισφοράς να υπολογιστεί για μεγαλύτερο διάστημα, από τον Ιούλιο του 2021 και να υπολογιστούν τα υπερκέρδη με βάση το κόστος παραγωγής.

Φτάνει ο στρουθοκαμηλισμός, φτάνει η αδιαφορία, φτάνει η κοροϊδία. Η κυβέρνηση παρά την κατακραυγή και την εξαθλίωση που έχει προκαλέσει στην κοινωνία με τις πολιτικές της, συνεχίζει να στέκεται απέναντι στον πολίτη».πηγή

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button