Περιβάλλον

Tζεφ Μπέζος: Θα δώσει 1 δις δολάρια για το περιβάλλον

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχει δύο αδυναμίες το διάστημα και το περιβάλλον. Μάλιστα τον προβληματισμό του για την γη, εξέφρασε όταν την «κοίταξε από ψηλά» στο τελευταίο διαστημικό του ταξίδι. Κάπως έτσι αποφάσισε να διαθέσει το αστρονομικό για άλλους, ποσό των 1 δις δολαρίων για την προστασία της βιοποικιλότητας της γης.

Τα χρήματα, που συγκεντρώθηκαν μέσω του ταμείου Bezos Earth Fund θα διατεθούν για τη προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, σε περιοχές όπως η λεκάνη του Κονγκό, οι τροπικές Άνδεις και ο Ειρηνικός Ωκεανός. Η δωρεά αναμένεται να βοηθήσει στη χρηματοδότηση στόχου των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία του 30% των παγκόσμιων ωκεανών και των εδαφών μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

«Η φύση είναι το σύστημα υποστήριξης της ζωής μας και είναι εύθραυστο. Το θυμήθηκα αυτό μόλις τον Ιούλιο όταν πήγα στο διάστημα με το Blue Origin. Είχα ακούσει ότι βλέποντας τη γη από το διάστημα αλλάζει η άποψη κάποιου για τον κόσμο. Αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένος για το πόσο αλήθεια ήταν όλο αυτό» δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας