Πολιτική

Τριήμερη περιοδεία του υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας σε Έβρο, Λήμνο και Λέσβο

Above Article Content Ad


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022, 13:55

Τριήμερη περιοδεία σε Έβρο, Λήμνο και Λέσβο ξεκίνησε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Το βράδυ θα έχει συνάντηση εργασίας με τους διοικητές της 1ης Στρατιάς, του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) και των υπαγόμενων σχηματισμών στο Δ΄ ΣΣ, στην Αλεξανδρούπολη.

Αύριο θα κινηθεί οδικώς κατά μήκος των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στις ζώνες ευθύνης των XII και XVI μηχανοκίνητων μεραρχιών Πεζικού και θα επισκεφθεί τα επιτηρητικά φυλάκια του Στρατού Ξηράς «ΚΗΠΩΝ», «126», «ΔΙΛΟΦΟΥ», «ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΥΘΙΟΥ» και το Παρατηρητήριο «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΡΤΑ». Επίσης, θα μεταβεί στο στρατηγείο της XVI μηχανοκίνητης μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο και στην έδρα του Ενιαίου Κέντρου Ελέγχου – Επιτήρησης Συνόρων στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας.

Τις απογευματινές ώρες θα μεταβεί στη Λήμνο, όπου θα έχει συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη του υπουργείου Βετεράνων της Αυστραλίας, τον πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα Arthur Spyrou, τον έπαρχο και τον δήμαρχο Λήμνου, με τους οποίους θα γίνει αυτοψία των χώρων που θα κατασκευασθεί το μνημείο προς ένδειξη τιμής στους άνδρες του στρατιωτικού εκστρατευτικού σώματος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας (Australian and New Zealand ArmyCorps – ANZAC), που υπηρέτησαν στο νησί, κατά την εκστρατεία της Καλλίπολης 1915-1916 καθώς και οριστικοποίηση των τελικών λεπτομερειών.

Τέλος, την Τρίτη ο κ. Χαρδαλιάς θα βρίσκεται στη Λέσβο, όπου θα εκπροσωπήσει την ελληνική Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της 110ης επετείου απελευθέρωσης της Μυτιλήνης.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022, 13:57

Article inline ad #5

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button