Πολιτική

Το Πεκίνο σχεδιάζει την χαλάρωση των κανόνων εισόδου για τους τουρίστες

Above Article Content Ad


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022, 14:26

Η κυβέρνηση της Κίνας έβγαλε σήμερα Δεύτερα ανακοίνωση η οποία έχει ως σκοπό να διευκολύνει την είσοδο των ξένων πολιτών να επισκέπτονται τα τουριστικά αξιοθέατα στα σύνορα της Κίνας. 

Ταξιδιωτικές ομάδες που οργανώνονται από τουριστικά γραφεία σε συνοριακές περιοχές στην Κίνα μπορούν να επιλέξουν το λιμάνι εισόδου και εξόδου τους από τη χώρα “με ευελιξία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω σχετικά με τις τοποθεσίες τις οποίες αφορά η ανακοίνωση αυτή ούτε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για το μέτρο αυτό.

Η Κίνα έχει κλείσει τα σύνορά της στους ξένους τουρίστες μετά το ξέσπασμα της COVID-19 το 2020, επιτρέποντας μόνον σε συγκεκριμένες ομάδες ξένων πολιτών να εισέλθουν στη χώρα, όπως αυτοί που έχουν κάποιες βίζες (θεωρήσεις εισόδου) εργασίας.

Τους τελευταίους μήνες, οι κανόνες έχουν σταδιακά χαλαρώσει, ξεκινώντας από την επανάληψη περισσότερων απευθείας πτήσεων ανάμεσα στην Κίνα και κάποιες χώρες ως την άδεια που δόθηκε σε ξένους φοιτητές με έγκυρες άδειες διαμονής να εισέλθουν στο κινεζικό έδαφος. Επίσης μειώθηκε η καραντίνα που προβλέπεται για τις αφίξεις από το εξωτερικό.

Η Κίνα συνορεύει με περισσότερες από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Μογγολία, η Μιανμάρ, το Λάος και το Βιετνάμ.

Κινεζικές πόλεις κατά μήκος των συνόρων αντιμετωπίζουν συχνά ζήτημα εισαγόμενων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού COVID-19 τα οποία συνδέονται με τη διέλευση ξένων και Κινέζων πολιτών.

 

Article inline ad #5


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022, 15:30

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button