Πολιτική

Το παρασκήνιο της κράτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία

Above Article Content Ad

Από την Άγκυρα επιχειρούν να κάνουν το «άσπρο μαύρο» και με το «μπλόκο» εισόδου του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία το περασμένο Σαββάτο (05.11.2022).

Οι τουρκικές Αρχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αποδίδουν την απαγόρευση εισόδου στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών σε… τεχνικό πρόβλημα και μια συνωνυμία. 

Το πρόβλημα πάντως με την απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία, αν και με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση το πρόβλημα λύθηκε μετά από την συνεννόηση των υπουργείων Εξωτερικών. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι πέρα από την ένταση που προκάλεσε το περιστατικό στις ήδη τεταμμένες ελληνοτουρικές σχέσεις, αίσθηση προκάλεσαν τα «καρφιά» του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου στις τουρκικές αρχές χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη η μεταχείριση προς τον Τζιτζικώστα».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Τα ΜΜΕ στην Τουρκία πάντως τα ρίχνουν… στον Απόστολο Τζιτζικώστα και τις ελληνικές Αρχές ότι «προσπαθούν να αυξήσουν την ένταση». 

Στο τηλεοπτικό δίκτυο ΗΑΒΕR GLOBAL αναφέρθηκαν τα εξής: «Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έφτασε στη Σμύρνη με φέρι μποτ, έδειξε ως δικαιολογία την καθυστέρηση που προέκυψε λόγω κάποιας συνωνυμίας και αποφάσισε να μην εισέλθει στην Τουρκία. Οι ελληνικές αρχές με στόχο την αύξηση της έντασης κάνουν ενέργειες όπως αυτή!

Ο Τζιτζικώστας φιλοξενήθηκε κάποιο χρονικό διάστημα λόγω τεχνικού προβλήματος, καθώς υπήρχε συνωνυμία με κάποιον άλλον που είχε απαγόρευση εισόδου στη χώρα». 

Article inline ad #5

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

To άρθρο Το παρασκήνιο της κράτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button