Περιβάλλον

Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου δίνει μαθήματα για την κλιματική αλλαγή

Πληροφορίες για το μέλλον του πλανήτη μπορούμε να πάρουμε από τους απολιθωμένους κορμούς στη Λέσβο, δηλώνει ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Νίκος Ζούρος.

Σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα www.stonisi.gr, ο καθηγητής Νίκος τονίζει ότι «η ιστορία του Απολιθωμένου Δάσους και όλα συνέβησαν πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια είναι πολύ σημαντικά στοιχεία τα οποία δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για το παρελθόν και το μέλλον του πλανήτη μας.»

«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε τη μεγάλη πρόκληση της πανδημίας, μπροστά στα μάτια μας όμως εξελίσσεται μία άλλη μεγαλύτερη πρόκληση και απειλή και αυτή είναι η κλιματική αλλαγή», τονίζει ο καθηγητής Νίκος Ζούρος και προσθέτει ότι «αυτό που συνέβη στη Λέσβο την εποχή που δημιουργήθηκε το Απολιθωμένο Δάσος είναι χαρακτηριστική απόδειξη ότι οι αλλαγές των κλιματολογικών συνθηκών αλλάζουν τα πάντα σε έναν τόπο. Στο πλαίσιο δε, μιας τέτοιας αλλαγής αποδεδειγμένα επιβιώνει μόλις το 50% των ειδών ζώων και φυτών. Αυτό συνέβη πριν μερικά εκατομμύρια χρόνια στον πλανήτη και στη Λέσβο, το ίδιο θα συμβεί και σήμερα στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής».

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που βρίσκεται στο Σίγρι της Λέσβου, προγραμματίζει σειρά δράσεων για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μικρών και μεγάλων επισκεπτών για να γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος και να αντιληφθούν την σημασία του.

Τα Σαββατοκύριακα γίνονται ξεναγήσεις στα πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους, αλλά και εκδηλώσεις στο Μουσείο, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικών βραδιές, γευσιγνωσία με τοπικά προϊόντα κ.ά. Τον Αύγουστο, οι εκδηλώσεις προγραμματίζονται και τις καθημερινές και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Πηγή: www.stonisi.gr

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας