Πολιτική

Την προσεχή Δευτέρα οι ακροάσεις εξωκοινοβουλευτικών προσώπων για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Above Article Content Ad


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022, 16:49

Την προσεχή Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, ορίστηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Η συνεδρίαση προγραμματίστηκε σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, που ορίζει ότι μπορεί να λάβουν χώρα ακροάσεις προσώπων, αν το ζητήσουν τα 2/5 των μελών της Επιτροπής.

Στον ιστότοπο της Βουλής αναρτήθηκαν οι προσκλήσεις προς τον Γρηγόρη Δημητριάδη, πρώην γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού και τους επιχειρηματίες Γιάννη Λαβράνο, Φέλιξ Μπίτζιο και Ταλ Ντίλιαν.

Σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, μετά την ακρόαση, η επιτροπή μπορεί να συντάξει έκθεση. Στην έκθεση καταχωρίζονται και οι απόψεις της τυχόν μειοψηφίας. H έκθεση μπορεί να περιέχει συστάσεις προς οποιαδήποτε Αρχή, πλην της δικαστικής, καθώς και διαπιστώσεις ή κρίσεις για υπόθεση η οποία απασχόλησε την επιτροπή. H έκθεση υποβάλλεται στην Ολομέλεια και καταχωρίζεται στα πρακτικά της Βουλής. Ακολούθως και εφόσον ζητηθεί από τη μειοψηφία εγγράφεται σε ημερήσια διάταξη κοινοβουλευτικού ελέγχου και συζητείται κατά προτεραιότητα σε μία συνεδρίαση, χωρίς τη διεξαγωγή ψηφοφορίας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022, 16:49

Πηγή

Article inline ad #5
Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button