Πολιτική

Τί κάνουν τα υπουργεία Παιδείας και Προ.Πο. με τους φασίστες στη Σταυρούπολη;

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, με την οποία ζητούν ενημέρωση για :

  • τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση των φασιστικών ομάδων στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης,
  • να εντοπιστούν οι πρωταίτιοι των επιθέσεων και
  • να αποδοθούν ευθύνες για την ολιγωρία και την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων στην είσοδο των κουκουλοφόρων στο σχολικό συγκρότημα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι τα μέλη των φασιστικών ομάδων εκμεταλλεύτηκαν την προκλητική ανοχή των αστυνομικών, που αντί να σταματήσουν τους κουκουλοφόρους έκαναν χρήση χημικών ενάντια στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Το ΚΚΕ επιρρίπτει επίσης ευθύνες στις διευθύνσεις των σχολείων και στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που – όπως αναφέρεται στη σχετική ερώτηση – «με την ανοχή τους το σχολείο μετατράπηκε σε ορμητήριο των φασιστών, με τους μαθητές που πήγαν το πρωί να κάνουν το μάθημά τους να βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο.»

«Την ίδια ώρα η στάση της κυβέρνησης, που, με ανεκδιήγητες ανακοινώσεις στελεχών της, επιχείρησε να εξισώσει τους θύτες με τα θύματα, μέσα από “λογικές άκρων” και “συμψηφισμούς” είναι «βούτυρο στο ψωμί» των φασιστοειδών», επισημαίνει το ΚΚΕ. 

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας