Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Ειδήσεις

Θόδωρος Μουριάδης: Σεβασμός και ίσα δικαιώματα στα άτομα με αυτισμό

Τα άτομα με αυτισμό έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους μας κι αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε και να το υπερασπιστούμε, ώστε, ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας, να έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της ζωής, αναφέρει στο μήνυμα του με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού (2 Απριλίου) ο Δήμαρχος Καβάλας. Ο Θόδωρος Μουριάδης επισημαίνει ότι αποτελεί χρέος όλων να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα τους, να τους αγκαλιάσουμε και να τους προστατεύσουμε, ενώ επαναλαμβάνει αυτό που αναφέρουν οι ειδικοί ότι «τα αυτιστικά άτομα δεν υποφέρουν από τον αυτισμό, υποφέρουν από τον τρόπο που τους φερόμαστε»!

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας αναφέρει σχετικά:

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.

g

Δυστυχώς, παρά τις οργανωμένες προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τα άτομα με αυτισμό γίνονται συχνά θύματα στιγματισμού και διακρίσεων.

Χρέος μας είναι να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητά τους, να τα αγκαλιάσουμε και να τα προστατεύσουμε από ενέργειες που τα στιγματίζουν.

Έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους μας κι αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε και να το υπερασπιστούμε, ώστε, ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας, να έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της ζωής.

Κι όπως λένε οι ειδικοί, «τα αυτιστικά άτομα δεν υποφέρουν από τον αυτισμό, υποφέρουν από τον τρόπο που τους φερόμαστε»!

// Load the SDK asynchronously (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/el/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
πηγή

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button