ΓυναίκαΟμορφιά

The Wall Test: Το ψυχολογικό τεστ που δείχνει πως ξεπερνάτε τα εμπόδια που εμφανίζονται στη ζωή

Το «The Wall Test» είναι ένα ψυχολογικό τεστ που αφορά τον τρόπο που ένα άτομο επιλέγει να ξεπεράσει τα εμπόδια, και να προχωρήσει παρακάτω.

Το συγκεκριμένο τεστ το έφτιαξε η Δρ. Φέντρικ, μια από τις πιο γνωστές ψυχοθεραπεύτριες στις ΗΠΑ. Η εμπειρία της, την έκανε να αναρωτηθεί πως επιλέγει ο κάθε άνθρωπος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στην ζωή, και κατέληξε σε δυο εκδοχές:  Να τις αντιμετωπίζει συνειδητά και  να τις αντιμετωπίζει ασυνείδητα.

Πώς λοιπόν ξεπερνάτε τα εμπόδια που εμφανίζονται στη ζωή και πώς βλέπετε τον κόσμο συνολικά;

Κάνε το «The Wall Test»

«Φαντάσου ότι βρίσκεσαι σε μια έρημο και περπατάς για αρκετές ημέρες», λέει η ψυχοθεραπεύτρια Ελίζαμπεθ Φέντρικ. «Είναι πιθανό να είσαι εξαντλημένη, πεινασμένη, διψασμένη και κατάκοπη σε αυτό το σημείο, να ονειρεύεσαι μια δροσερή όαση. Τώρα φαντάσου τον εαυτό σου, μεταξύ εσένα και της όασης, να υπάρχει ένα τοίχος. (Σημείωση: Φαντάσου εσύ πως θα είναι ο τοίχος που εμφανίζεται μπροστά σου).

«Όταν βάζεις το αυτί σου σε αυτόν τον τοίχο, ακούς μια όαση από την άλλη πλευρά. Ο στόχος είναι να καταλάβεις πώς θα ξεπεράσεις αυτό το εμπόδιο και πως θα φτάσεις στην όαση».

Τέσσερις επιλογές για να ξεπεράσεις το τοίχος

Οι τέσσερις επιλογές να ξεπεράσεις το τοίχος είναι: «να πας πάνω από τον τοίχο, κάτω από τον τοίχο, γύρω από τον τοίχο ή να σπάσεις τον τοίχο». Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να εξετάσεις ποια από τις τέσσερις επιλογές θα διάλεγες σε αυτό το σενάριο.

Αν επιλέξατε να πηδήξετε πάνω από τον τοίχο

«Αυτά τα άτομα λέγεται ότι είναι φιλόδοξα, leaders, ακόμη και υπερεπιτυχημένα», λέει η Δρ Φέντρικ. «Είναι πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους και πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν οτιδήποτε βάλουν στο μυαλό τους». Προσθέτει ότι οι άνθρωποι που επιλέγουν αυτή την επιλογή, επίσης δεν επιτρέπουν σε εμπόδια και εμπόδια να τους κρατήσουν πίσω, γι’ αυτό και είναι κάτω για να πηδήξουν πάνω από τον τοίχο.

Αν επιλέξατε να συρθείτε κάτω από τον τοίχο

Οι άνθρωποι που επιλέγουν να σέρνονται κάτω από τον τοίχο δεν φοβούνται να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά», κυριολεκτικά και μεταφορικά. Στην πραγματικότητα, δέχονται να κάνουν δύσκολα καθήκοντα. «Αυτά τα άτομα έχουν ξεπεράσει πολλά σε όλη τους τη ζωή και είναι πρόθυμα να κάνουν τη σκληρή δουλειά προκειμένου να επιτύχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν», λέει η Δρ Φέντρικ.

Αν επιλέξατε να περπατήσετε γύρω από τον τοίχο

Αν ψάχνετε για το μονοπάτι της ελάχιστης προσπάθειας, δεν σημαίνει ότι είστε τεμπέλης. «Αυτά τα άτομα ισχυρίζονταν ότι προτιμούν την αποτελεσματικότητα από όλα τα υπόλοιπα και έτσι αναζητούν πάντα τρόπους για να επιτύχουν τους στόχους τους με τον ταχύτερο, ευκολότερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο».

Αν επιλέξετε να σπάσετε τον τοίχο

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να θεωρούν αυτούς τους ανθρώπους απαισιόδοξους ή κυνικούς, αλλά πιθανότατα θεωρούν τους εαυτούς τους ρεαλιστές. «Αυτά τα άτομα μπορεί να υποδηλώνουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα για την ανθρωπότητα και να βασίζουν αυτά τα συναισθήματα στις πολλές δύσκολες στιγμές και δυσκολίες που έχουν ήδη υπομείνει και ξεπεράσει», λέει η Δρ Φέντρικ. «Λόγω αυτών των δύσκολων στιγμών, αυτά τα άτομα έχουν γίνει «ισχυρά» και πιστεύουν ότι η δύναμη της θέλησης ή η προσωπική τους δύναμη μπορεί απλώς να ξεπεράσει τα εμπόδια που στέκονται στο δρόμο τους».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button