Πολιτική

Τάκης Θεοδωρικάκος: Τα καδρόνια και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, δεν αντιμετωπίζονται με άλλα καδρόνια

Για τα όσα συμβαίνουν στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, την εγκληματικότητα αλλά και την ενδοοικογενειακή βία μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, που την Κυριακή (03.10.2021) ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

«H υπόθεση στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και η ατμόσφαιρα σε ορισμένα σχολεία της Θεσσαλονίκης πρέπει να προβληματίσει τους πάντες και θα ήθελα να απευθύνω μία πρόσκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μη βλέπουν με τόσο παραδοσιακό τρόπο τέτοιου είδους θέματα», τόνισε αρχικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Και συνέχισε: «Βλέπω μερικούς ότι αξιοποιούν αυτή την υπόθεση για να κάνουν κομματική αντιπαράθεση με την ηυβέρνηση για πράγματα που δεν ισχύουν. Πρώτον πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι κανένα είδος βίας, καμία βία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, τα καδρόνια και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται από άλλα καδρόνια και δεύτερον όταν βλέπεις παιδιά δεκαοχτώ χρονών να χαιρετάνε μπροστά στις κάμερες με το ναζιστικό χαιρετισμό σοκάρεσαι και πρέπει να αναζητήσεις γιατί έχει συμβεί αυτό και τι πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί ώστε να μη ξαναϋπάρξει μία εγκληματική ναζιστική οργάνωση, η οποία μάλιστα να έχει και απήχηση σε νέους ανθρώπους».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκρινε ότι η αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της στην Σταυρούπολη.

Στοίχημα η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Μιλώντας για την εγκληματικότητα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε πως πρόκειται για ένα συνεχές στοίχημα.

«Το δικό μας σχέδιο είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια παντού και όχι μόνο σε κάποια μέρη. Δεν πρέπει να υπάρχουν κανενός είδους άβατα και η ασφάλεια θα πρέπει να είναι για όλους τους Έλληνες χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Δε θα κλείσω ποτέ τα μάτια, υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει εγκληματικότητα, εδώ ζούμε, υπάρχουν γειτονιές με σοβαρότερα προβλήματα απ’ ό,τι άλλες, υπάρχει και η υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής» σημείωσε και υπενθύμισε πως στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής αναλαμβάνουν υπηρεσία 1026 αστυνομικοί και θα ενισχυθούν οι νυχτερινές περιπολίες με 100 επιπλέον επανδρωμένα οχήματα της Αστυνομίας. 

Η ενδοοικογενειακή βία

Για την έξαρση των φαινομένων ενδοιοικογενειακής βίας ο Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι δεν είναι μόνο ζήτημα της αστυνομίας.

«Συντονίζουμε τη δράση της αστυνομίας με τη δράση τοπικών κοινωνιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις υποθέσεις ενδοιοικογενειακής βίας. Κάναμε συνάντηση με την Κεντρική Ένωση των Δήμων με σκοπό να ενισχύουμε και να ενθαρρύνουμε τη συνεργασία των αστυνομικών τμημάτων με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, ώστε εκεί να γίνεται μία μεγάλη υποδοχή των περιπτώσεων. Από εκεί θα αξιολογούνται οι πιο σοβαρές και οι πιο επιρρεπείς υποθέσεις στο να υπάρξουν εγκληματικές ενέργειες  και να παρεμβαίνει η αστυνομία», επεσήμανε.  

To άρθρο Τάκης Θεοδωρικάκος: Τα καδρόνια και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί, δεν αντιμετωπίζονται με άλλα καδρόνια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας