Άμεση ΕνημέρωσηΥγεία

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης βοηθά στην διάγνωση υπερτροφίας της καρδιάς

Ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να διαγιγνώσκεται με μεγάλη ακρίβεια η προέλευση της υπετροφίας καρδιάς, αναπτύχθηκε στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, από το Ειδικό Κέντρο Κληρονομικών Νόσων της Καρδιάς (ΕΚΚΑΝ). Η υπερτροφία καρδιάς συνδέεται τόσο με κληρονομικά ή άλλα νοσήματα αλλά είναι συνηθισμένο ιατρικό φαινόμενο και στους αθλητές.

Η έρευνα αφορά στην Α’ Καρδιολογική Κλινική, και η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports».

Την είδηση έδωσε στο Πρακτορείο Fm o καθηγητής Καρδιολογίας, υπεύθυνος του ΕΚΚΑΝ και συντονιστής της μελέτης Χαράλαμπος Βλαχόπουλος. Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η υπερτροφία της καρδιάς είναι μία παθολογία του οργάνου αυτού, η οποία εγκυμονεί έναν αυξημένο κίνδυνο για μελλοντικά καρδιαγγειακά επεισόδια.

«Η καρδιά μεγαλώνει σε διαστάσεις, και αυτό συμβαίνει σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις όπως είναι η υπέρταση, ή μία πολύ ειδική κληρονομική νόσος που λέγεται υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, αλλά και σε μία όχι τόσο σπάνια νόσο, η οποία έχει άσχημη πρόγνωση αν δεν θεραπευτεί έγκαιρα, και είναι η καρδιακή αμυλοείδωση. Μερικές φορές συμβαίνει σε φυσιολογικές καταστάσεις, όπως είναι οι αθλητές».

g

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button