Αθλητικά

ΣΥΡΙΖΑ για Κατερίνα Στεφανίδη: «Εκδικητική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Above Article Content Ad

Η Κατερίνα Στεφανίδη έφερε ξανά στο προσκήνιο την υπόθεση με το διαβατήριο του συζύγου της και προπονητή της, Μιτς Κρίερ, γεγονός που οδήγησε και σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τους υπεύθυνους για τη μη έκδοση ελληνικού διαβατηρίου στον Αμερικανό προπονητή, που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο πλευρό της Κατερίνας Στεφανίδη, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τακτική που οφείλεται στην πολιτική δραστηριότητα της μητέρας της Ολυμπιονίκη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Στεφανίδη

«Το καθεστώς Μητσοτάκη-Βορίδη αρνήθηκε να χορηγήσει δικαιωματικά και τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια στον Μιτς Κρίερ, σύζυγο και προπονητή της κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας του άλματος επί κοντώ και ολυμπιονίκη Κατερίνας Στεφανίδη, η οποία έχει χαρίσει στην Ελλάδα πολλά μετάλλια και διακρίσεις σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Απ’ ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση των «εθνικοφρόνων» Βορίδη – Πέτσα – Γεωργιάδη δεν έχει κανένα πρόβλημα να χορηγεί με συνοπτικές διαδικασίες την ελληνική ιθαγένεια σε διάφορους «επενδυτές» μέσω της golden visa, μέχρι και σε αμφιλεγόμενους επιχειρηματίες καζίνο στα κατεχόμενα της Κύπρου, αλλά όταν πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει συμβάλλει καθοριστικά στο να βρίσκεται η Ελλάδα στα ψηλότερα σκαλοπάτια του βάθρου όλων των μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, σφυρίζουν αδιάφορα.

Η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στον προπονητή του στίβου Μιτς Κρίερ θα έπρεπε να αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας, όταν μάλιστα οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απονείμει αντίστοιχα την αμερικανική ιθαγένεια στην Κατερίνα Στεφανίδη για τις εξαίρετες αθλητικές επιδόσεις της, πριν ακόμα παντρευτεί με τον σύζυγό της.

Είναι προφανές ότι η κοντόφθαλμη και απαράδεκτη απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και η εκδικητική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην Κατερίνα Στεφανίδη οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην πολιτική δραστηριότητα συγγενικών της προσώπων που δεν είναι αρεστή στη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης από την πλευρά του πρέπει να σταματήσει να ποιεί τη νήσσα και να μην εμφανίζεται στο πλευρό των πρωταθλητών μας μόνο για τις φωτογραφίες στις απονομές των μεταλλίων.

ΚΑΛΟΥΜΕ τη κυβέρνηση να επανεξετάσει το αίτημα χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας στον Μιτς Κρίερ, ομοσπονδιακό προπονητή και σύζυγο της κορυφαίας Ελληνίδας αθλήτριας το συντομότερο δυνατό».

Article inline ad #5

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ για Κατερίνα Στεφανίδη: «Εκδικητική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button