Άμεση ΕνημέρωσηΟικονομία

Συνέντευξη Ορ. Ομράν, στο newsit.gr: Ενεργειακή κρίση και ακρίβεια

Ο Ορέστης Ομράν, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες δικηγόρους του εξωτερικού, επικεφαλής του ελληνικού τμήματος στην DLA Piper, μία από τις μεγαλύτερες full service business δικηγορικές εταιρείες του κόσμου, μιλά στο newsit.gr και τη Μαίρη Παπακωνσταντίνου για την ενεργειακή κρίση, που έχει οδηγήσει σε μπαράζ ανατιμήσεων, σε βασικά είδη κατανάλωσης.

Με ειδίκευση σε ζητήματα Ευρωπαϊκού Δικαίου σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως ενέργεια, τράπεζες και υποδομές, ο κ. Ομράν εξηγεί πώς η ουκρανική κρίση, κλόνισε τις ισορροπίες στην αγορά ενέργειας, αλλά και στο κόστος ζωής.   Αναφέρει, ότι αποτέλεσε μοχλό πίεσης προς τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να βάλουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα της διαχείρισης των πόρων για την παραγωγή ενέργειας, νωρίτερα από τον αρχικό τους προγραμματισμό.

Ο παγκόσμιος ενεργειακός χάρτης ξαναγράφεται και η χώρα μας θα πρέπει να εξετάσει με προσοχή το ρόλο που θα έχει, την επόμενη ημέρα.   Ο κ. Ομράν, εξηγεί, με ποιο τρόπο η Ελλάδα μπορεί να καταστεί παραγωγός ενέργειας κι αναλύει όλες τις κατηγορίες, από τον υδρογονάθρακα, το λιγνίτη και το φυσικό αέριο, μέχρι την πυρηνική και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στα υπεράκτια αιολικά πάρκα, που συναντώνται στη Βόρεια Θάλασσα και σύντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα κι εξηγεί ότι για να γίνει συμφέρον το κόστος ρεύματος, ο μόνος τρόπος αποτελεί η δημιουργία ενός μίγματος από διάφορες μορφές ενέργειας.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

g

To άρθρο Συνέντευξη Ορ. Ομράν, στο newsit.gr: Ενεργειακή κρίση και ακρίβεια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button