Οικονομία

Συμβάσεις του ΔΕΔΔΗΕ ανέλαβε η MYTILINEOS

Above Article Content Ad


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022, 14:08

Τις πρώτες 3 συμβάσεις (από τις συνολικά 4) για την κατασκευή και συντήρηση ισάριθμων έργων δικτύων διανομής του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) υπέγραψε η MYTILINEOS. Οι συμβάσεις αυτές αφορούν εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ στις περιοχές Αγρινίου & ‘Αρτας, Πάτρας & Αιγίου και Χαλκίδας & Αλιβερίου.

   Όπως σημειώνει η MYTILINEOS:

-Πλέον των έργων ηλεκτροδοτήσεων, συντηρήσεων, παραλλαγών και ενισχύσεων του δικτύου, θα εκτελεστούν, επίσης, εργασίες διασύνδεσης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με το δίκτυο διανομής, αλλαγή εναέριων σε υπόγεια δίκτυα εντός αστικού και υπεραστικού ιστού και ανακατασκευή υπαρχόντων δικτύων με σκοπό τη διασφάλιση της σταθερής λειτουργίας του υφιστάμενου δικτύου.

-Μέσω των συμβάσεων, θα εκτελεσθούν επιπλέον και έργα του Εθνικού Σχέδιου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με σκοπό τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και τη φροντίδα του περιβάλλοντος όπως η αντικατάσταση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας Χαμηλής Τάσης με έξυπνους μετρητές, η αναβάθμιση του εναέριου δικτύου ΔΕΔΔΗΕ σε δασικές περιοχές και οι αναβαθμίσεις του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το τίμημα για την MYTILINEOS για τις 3 αυτές συμβάσεις ανέρχεται στα 97.690.000 ευρώ, ενώ με την υπογραφή της 4ης σύμβασης, που θα αφορά την εργολαβία στην περιοχή του Βόλου, η συνολική αξία θα φθάσει τα 114.700.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 48 μήνες.

Article inline ad #5


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022, 14:35

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button