Περιβάλλον

«Συμμαχία» 15 χωρών για να προστατευτεί τεράστια θαλάσσια ζώνη στον Ατλαντικό Ωκεανό

Οι κυβερνήσεις 15 χωρών στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό δημιούργησαν την Παρασκευή μια νέα προστατευόμενη περιοχή του ωκεανού που, όπως λένε, είναι μεγαλύτερη από τη συνδυασμένη χερσαία μάζα της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι χώρες όρισαν μια θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή για θαλασσοπούλια που καλύπτουν σχεδόν 600.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα προκειμένου να διασφαλίσουν τη διατήρηση και τη βιωσιμότητα της θαλάσσιας βιοποικιλότητας.

Η περιοχή της προστατευόμενης ζώνης θεωρείται ζωτικής σημασίας για τη σίτιση και την αναπαραγωγή τοπικών και μεταναστευτικών θαλάσσιων πουλιών.

Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι έδωσαν επίσης την ευλογία τους για μια συνάντηση στην Πορτογαλία για μια νέα Περιβαλλοντική Στρατηγική Βορειοανατολικού Ατλαντικού, η οποία περιλαμβάνει δεσμεύσεις για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της οξίνισης των ωκεανών, της απώλειας βιοποικιλότητας και της ρύπανσης, συμπεριλαμβανομένης της ρύπανσης από θαλάσσιο πλαστικό.

Το σχέδιο περιλαμβάνει στόχο μείωσης των απορριμμάτων στη θάλασσα κατά 50% έως το 2025 και κατά 75% έως το 2030.

Οι 15 χώρες ανήκουν στη λεγόμενη Σύμβαση OSPAR. Είναι η Γερμανία, το Βέλγιο, η Δανία, η Ισπανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, οι Κάτω Χώρες, η Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία και η Ελβετία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επίσης μέλος.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο cnn.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας