Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για την άφιξη των θεσμών

Συναντήσεις στο ΥΠΟΙΚ είχαν κυβερνητικά στελέχη ενόψει και της 3ης αξιολόγησης. Σε αυτές μετείχαν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Δημήτρης Λιάκος, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πίτσικης.

Οι συναντήσεις έγιναν στο κτίριο της οδού Νίκης υπό τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι επρόκειτο για συνάντηση συναρμόδιων υπουργών με θέμα τις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές και το μηχανισμό είσπραξής τους.

Από αύριο αρχίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ραντεβού των θεσμών σε τεχνικό επίπεδο, που στόχο έχουν να προετοιμάσουν το έδαφος για την άφιξη των επικεφαλής, η οποία έχει οριστεί για την προσεχή Δευτέρα και έχει προσδιοριστεί ως ολιγοήμερη, με πιθανή ημέρα αποχώρησης (όπως ανέφερε χθες αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες) την Παρασκευή.

Σχεδιάζουν να επανέλθουν τον επόμενο μήνα και -αν τα πράγματα είναι ώριμα- να επιχειρηθεί τότε να υπάρξει συμφωνία.

Στο επίκεντρο είναι τα δημοσιονομικά, το μέρισμα, η υπο-δόση αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στο εργάσιμο, στα κοινωνικά επιδόματα, στα κόκκινα δάνεια, στην ενέργεια, στις αποκρατικοποιήσεις και όχι μόνο.

Δείτε Επίσης!
Στην περιοχή της Αττικής εντοπίζεται σχεδόν το 70% των αδειών παραμονής που έχουν χορηγηθεί μέχρι
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), συμμετείχε στην έκδοση του τριετούς καλυμμένου ομολόγου της
Η πορεία της τρίτης αξιολόγησης θα κρίνει το αν θα δοθεί έγκαιρα το πράσινο φως
Οι θέσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας φιλοξενούνται στο τελευταίο δελτίο του ΣΕΒ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *