Τεχνολογία

«Stop» του Netflix στους κοινούς λογαριασμούς από διαφορετικούς χρήστες – Το μήνυμα που έστειλε σε χρήστες

Νέα πολιτική φαίνεται να ακολουθεί, πλέον, το «Netflix» για όσους χρήστες παρακολουθούν ταινίες και σειρές χωρίς να πληρώνουν συνδρομή στην πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα επιχειρεί να βάλει «φρένο» στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης από πολλαπλούς χρήστες για το ίδιο προφίλ. Στο πλαίσιο την νέας πολιτικής του Netflix πολλοί χρήστες που δεν πληρώνουν συνδρομή αλλά κάνουν streaming μέσω του προφίλ κάποιου φίλου τους μπορεί να δουν το παρακάτω μήνυμα: «Αν δεν μένετε μαζί με τον κάτοχο του λογαριασμού, χρειάζεστε δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Guardian».

Εάν δουν το δοκιμαστικό αυτό μήνυμα, οι χρήστες μπορούν να επαληθεύσουν ότι τους επιτρέπεται η πρόσβαση στον λογαριασμό μέσω κωδικού, που αποστέλλεται μέσω μηνύματος ή μέσω email.

Το «Netflix» επιβεβαίωσε ότι ακολουθεί τη νέα αυτή πολιτική στο «Hollywood Reporter» και στοχεύει να σταματήσουν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν παράνομα την υπηρεσία.

Θεωρητικά οι χρήστες θα μπορούν, ωστόσο, να συνεχίσουν τη δωρεάν παρακολούθηση εάν ο κάτοχος του προφίλ το επιτρέπει και του στείλει τους κωδικούς. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής η εμφάνιση του συγκεκριμένου μηνύματος γίνεται δοκιμαστικά.

Μέχρι στιγμής στους τηλεθεατές δίνεται η επιλογή να καθυστερήσουν την επαλήθευση και να συνεχίσουν να παρακολουθούν «Netflix». «Αυτό το τεστ είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν λογαριασμούς του Netflix είναι εξουσιοδοτημένοι να το κάνουν», δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας.

Στο παρελθόν το «Netflix» έχει αναφέρει ότι δεν έχει πρόβλημα με τη συνήθεια συνδρομητών να μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης τους. Ο συνιδρυτής της πλατφόρμας, Ριντ Χέιστινγκς είχε δηλώσει παλιότερα ότι δεν υπήρχαν σχέδια για λήψη μέτρων ενάντια σε αυτή την πρακτική.

Οι πλατφόρμες streaming όπως οι «Netflix», «HBO Go», «Amazon Prime» και «Disney+» επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν πολλαπλά προφίλ στον λογαριασμό τους, αλλά οι όροι και οι προϋποθέσεις διευκρινίζουν ότι αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται από ανθρώπους εντός του νοικοκυριού.

Η ερευνητική εταιρεία «Magid» έχει εκτιμήσει ότι περίπου το ένα τρίτο των χρηστών του «Netflix» μοιράζονται τον κωδικό τους με κάποιον άλλον. Μελέτη της ιστοσελίδα «Cordcutting» το 2019 διαπίστωσε ότι περισσότεροι από 40 εκατομμύρια λογαριασμοί παγκοσμίως «δανείζονται» από χρήστες που δεν πληρώνουν. Τον Ιανουάριο το Netflix ανακοίνωσε ότι έφτασε τους 203 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο.

(πληροφορίες από ethnos.gr, Gaurdian)


Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας