Δ/Σ ΕλλάδαΔυτική ΕλλάδαΤοπικές Ειδήσεις

Στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας ο Προέδρος του ΠΣΕΚ Ιωάννης Καλαβρουζιώτης

Για την ενίσχυση των σχέσεων σε θέματα έρευνας και καινοτομίας

Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθηγητή,Ιωάννη Καλαβρουζιώτη και τον Αντιπρύτανη Καινοτομίας του Διεπιστημονικού Κέντρου Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου NOVA της Λισαβόνας, καθηγητή, RuiPedroJulião, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου, στη Λισαβόνα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος, η εμβάθυνση της συνεργασίας της ΠΔΕ με το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας, η ανταλλαγή ιδεών και η μελέτη βέλτιστων πρακτικών σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη των οικοσυστημάτων καινοτομίας και της ερευνητικής δραστηριότητας.

g

«Είμαστε σε συνεχή εγρήγορση με αφορμή την ίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου στην Δυτική Ελλάδα για την αναζήτηση νέων τρόπων στήριξης της έρευνας και της καινοτομίας. Προτεραιότητά μας αποτελεί η προβολή των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Δυτικής Ελλάδας και η επανατοποθέτησή της στον επενδυτικό χάρτη με σκοπό να αποκτήσει έναν ιδιαίτερα εξωστρεφή χαρακτήρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΣΕΚ, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης.

Από πλευράς του, ο καθηγητής, Rui PedroJulião εξέφρασε τη θέλησή του για συνεργασία σε θέματα έρευνας όχι μόνο με το Πανεπιστήμιο αλλά και με τη Περιφέρεια της Λισαβόνας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Αντιπρύτανης του Πανεπιστήμιου, Elvira Fortunato,  είναι Υπουργός Επιστήμης, Τεχνολογίας και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Πορτογαλίας.

Στο τέλος της συνάντησης, δόθηκε αναμνηστικό δώρο στον κ. Rui PedroJulião από καινοτόμο εταιρεία της Αχαΐας που επεξεργάζεται αναξιοποίητη φυσική πρώτη ύλη (φύλλα ελιάς).


πηγή

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button