Στο μισό η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Ο καλός καιρός τα «χαλάει» στους πρατηριούχους

Μειωμένη εμφανίζεται η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης λόγω του σχετικά καλού καιρού. Το ποσοστό της μείωσης σε σχέση με πέρυσι αγγίζει το 50% όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Χριστόφορος», Θέμης Κιουρτζής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Κατά τον ίδιο, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης άνοιξε και φέτος στα επίπεδα που είχε κλείσει πέρυσι, δηλαδή στα περίπου 95 λεπτά του ευρώ. Με τις υπάρχουσες διυλιστηριακές τιμές η τιμή θα είναι 92 έως 95 λεπτά για τις μεγάλες ποσότητες. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν αποκλείεται σε κάποιες επαρχιακές πόλεις η τιμή να ξεπεράσει το 1 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν, και σε αυτές, η ζήτηση είναι επίσης υποτονική. «Η υπερφορολόγηση του πετρελαίου κάνει πανάκριβο το καύσιμο και δυσκολεύει τον συγκεκριμένο κλάδο» είπε ο κ. Κιουρτζής.

Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, Νικόλαος Τσεμπερλίδης, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ότι οι καταναλωτές πρέπει πρώτα να κάνουν έρευνα για τις τιμές του πετρελαίου, δεύτερον να γνωρίζουν ακριβώς τις διαστάσεις της δεξαμενής, για να μπορούν να υπολογίσουν πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Πρόσθεσε ότι το χρώμα του πετρελαίου, το οποίο και αποτελεί ένδειξη της ποιότητάς του, πρέπει να είναι κόκκινο και διαυγές και όχι θολό.

Κατά την παραλαβή του πετρελαίου, ανέφερε ο κ. Τσεμπερλίδης, καλό είναι να μην εμπιστεύονται μόνο τον μετρητή του βυτιοφόρου, αλλά να χρησιμοποιούν και δικό τους διαγραμμισμένο μέτρο. Όσον αφορά την αγορά καυσόξυλων αυτή γίνεται κατ’ όγκο με μονάδα μέτρησης είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» (m3 στοιβαχτού) είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» (m3 χύδην).

Ο κ. Τσεμπερλίδης, είπε ότι οι καταναλωτές πρέπει να αγοράζουν τα καυσόξυλα από εμπόρους που γνωρίζουν και εμπιστεύονται και να παρατηρούν πόσα κενά υπάρχουν μέσα στην ντάνα των ξύλων που παραλαμβάνουν, για να δουν αν πρόκειται για την ποσότητα που έχουν παραγγείλει.

Δείτε Επίσης!
Στόχος των ΕΛΤΑ η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου Προτεραιότητα στον νέο τρόπο εκτελωνισμού δεμάτων και
Δεν προβλέπεται άλλη παράταση, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας Την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή
Συμμετέχει στη δράση που ξεκίνησε στις 19 Οκτωβρίου Η Nova συμμετέχει στη δράση «Παροχή Δωρεάν
Επιπλέον κέρδη με το Super Παρολί Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *