Διεθνής επικαιρότητα

Στη Δικαιοσύνη ο Γερμανός αξιωματικός που έδινε πληροφορίες στη Ρωσία


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Απριλίου 2022, 02:34

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Καβανόζη

Εν μέσω του πολέμου της Ουκρανίας, η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας θέλει να φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης έναν έφεδρο αξιωματικό της Μπούντεσβερ, ο οποίος λέγεται ότι παρείχε πληροφορίες σε ρωσική μυστική υπηρεσία για χρόνια.

g

Αντίστοιχες κατηγορίες ανακοίνωσαν οι Αρχές της Καρλσρούης το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο κατηγορούμενος διαβίβασε έγγραφα και πληροφορίες στη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, ορισμένα από τα οποία προέρχονταν από δημόσιες πηγές αλλά και από μη δημόσιες πηγές σε σχέση με τις δραστηριότητές του ως έφεδρος αξιωματικός.

Έδινε πληροφορίες σχετικά με το σύστημα εφέδρων και τη δράση τους.Επιπλέον, έδωσε πληροφορίες για τις συνέπειες των οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία το 2014 για τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Επίσης έδωσε  στις επαφές του μια επισκόπηση της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων τους.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες,ήταν έφεδρος αξιωματικός και ήταν αναπληρωτής αρχηγός μιας διοίκησης συνδέσμου περιφέρειας.  Επιπλέον, λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας, ήταν μέλος αρκετών επιτροπών της γερμανικής οικονομίας.

Λέγεται  ότι διέρρευσαν πληροφορίες για την εφεδρεία της Μπούντεσβερ και την αμυντική πολιτική των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαβίβασε επίσης προσωπικά δεδομένα υψηλόβαθμων μελών και εκπροσώπων επιχειρήσεων.

Ο έφεδρος αξιωματικός λέγεται ότι διατηρούσε επαφή με τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο και μάλιστα είχε προγραμματίσει να μιλήσει σε μια εκδήλωση της πρεσβείας τον Απρίλιο με θέμα τον πόλεμο.

Οι έρευνες συνεχίζονται,αναμένεται  να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον αξιωματικό του οποίου η δίκη θα διεξαχθεί ενώπιον του Ανώτερου Περιφερειακού Δικαστηρίου του Ντίσελντορφ με την κατηγορία της κατασκοπείας.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Απριλίου 2022, 02:36

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button