Πολιτική

Στάχτη στα μάτια ότι ο βούρκος του συστήματος μπορεί να πλαισιωθεί με ρυθμίσεις δήθεν προστασίας του λαού

Above Article Content Ad


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022, 18:37

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη λεγόμενη προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών επιβεβαιώνει όλα όσα ανέδειξε το ΚΚΕ γι’ αυτή τη δυσώδη υπόθεση: Ότι, με ευθύνη της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, ανοίγουν νέοι αντιδραστικοί δρόμοι για τη θωράκιση και ενίσχυση του κράτους, των υπηρεσιών παρακολούθησης και καταστολής», επισημαίνει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

«Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν βάζει μόνο ταφόπλακα στην αλήθεια για τις υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά ενισχύει περαιτέρω όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο τού “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”. Αναβαθμίζει τη δράση της ΕΥΠ και τις λειτουργίες του αστικού επιτελικού κράτους, με σημαία την “εθνική ασφάλεια” τού κεφαλαίου. Αυτή η “εθνική ασφάλεια” ορίζεται στο νομοσχέδιο της ΝΔ με τρόπο που αποκαλύπτει ότι από τη φύση της στοχεύει στον “εχθρό λαό”. Όσο για τα κατασκοπευτικά λογισμικά με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, όχι απλά δεν απαγορεύονται, αλλά με τον πλέον επίσημο τρόπο νομιμοποιούνται στα χέρια των κρατικών αρχών και μυστικών υπηρεσιών», προσθέτει.

«Είναι “στάχτη στα μάτια” τού κόσμου ότι όλος αυτός ο βούρκος του συστήματος -που στηρίζεται σε αντιλαϊκές συνταγματικές και άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις, στο “δίκαιο” της ΕΕ- μπορεί να πλαισιωθεί με ρυθμίσεις και όρους που δήθεν θα προστατεύουν τον λαό και τα δικαιώματά του, όπως προβάλλουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ», τονίζει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Μόνο ο λαός θα δώσει τη λύση, με την πάλη του ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και το κράτος του, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022, 18:37

Article inline ad #5

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button