Οικονομία

Στα 2 δισ. οι επιδοτήσεις των λογαριασμών τον Σεπτέμβριο

Above Article Content Ad

Στην ενίσχυση που αναμένεται να λάβουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις προκειμένου να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Σεπτέμβριο αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (22.08.2022) στον Realfm 97,8. 

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε ότι το ποσό ενίσχυσης για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του Σεπτεμβρίου θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως η επιδότηση θα κυμαίνεται κοντά στην περιοχή των 600 ευρώ ανά μεγαβατώρα, προκειμένου η τιμή της κιλοβατώρα να πέσει στα 0,18 ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα του Αυγούστου.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε εξάλλου ότι στα ελληνικά νοικοκυριά μπαίνει έξτρα εισόδημα λόγω της μείωσης της ανεργίας, της αύξησης των εισπράξεων από τον τουρισμό, τις συνεχιζόμενες επενδύσεις και την αύξηση κατώτατου μισθού. Σημείωσε ότι οι πολίτες προχωρούν στην κάλυψη των φορολογικών υποχρεώσεων, χωρίς να σημειώνεται συρρίκνωση των καταθέσεων.

Αυτή την καλή εικόνα, πρόσθεσε, θολώνει ο πληθωρισμός και τα προβλήματα στον τομέα της ενέργειας, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η Πολιτεία έχει χτίσει γραμμές άμυνας για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε, ώστε να καλύψουμε μέρος της επιπλέον επιβάρυνσης», ανέφερε και πρόσθεσε πώς τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι η επιδότηση θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι η επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του Αυγούστου.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου για την εικόνα της ελληνικής οικονομίας, ώστε να γνωρίζουμε το ΑΕΠ του β’ τριμήνου, την πορεία των φορολογικών εσόδων και τα έσοδα από τον τουρισμό από το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου.

Article inline ad #5

Αυτά τα τρία στοιχεία θα καθορίσουν τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για τέλος το 2022 και τις αρχές και 2023, είπε ο κ. Σταϊκούρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button