Πολιτική

Σόου Ερντογάν στον ΟΗΕ

Above Article Content Ad


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022, 19:04

Για μια ακόμη φορά όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπερέβη τα εσκαμμένα και επιτέθηκε ευθέως εναντίον της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας ακραίους και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 77η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Κρατώντας στα χέρια του μια φωτογραφία, που απεικόνιζε δύο μικρά παιδιά νεκρά, εξαπέλυσε ευθεία πυρά κατά της Ελλάδας με αφορμή το προσφυγικό και την διέλευση δεκάδων λέμβων στο Αιγαίο, προερχόμενων από τα Τουρκικά παράλια.

«Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θέλουμε να δούμε άλλα πτώματα παιδιών όπως του Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ανέφερε σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα κατά της Ελλάδας, ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ξεκάθαρα πως η χώρα μας είναι υπεύθυνη για το θάνατο ενός μωρού 9 μηνών και ενός παιδιού 4 ετών.

Ουσιαστικά ο Τούρκος πρόεδρος, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, είπε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο για πρόσφυγες και υπογράμμισε ότι οι καταπιεστικές πολιτικές της Ελλάδας έναντι των παράτυπων μεταναστών έχουν αυξηθεί.

Article inline ad #5

 Επισήμανε δε, ότι ενώ η Τουρκία προσπαθεί να αποτρέψει τους θανάτους μεταναστών, η Ελλάδα συνεχίζει να απωθεί τους πρόσφυγες, στέλνοντας τους πίσω, -χρησιμοποίησε τη λέξη pushback-  λέγοντας ότι τα δύο  παιδιά πέθαναν μετά από ελληνικές απωθήσεις την περασμένη εβδομάδα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022, 19:15

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button