Κυπριακά Νέα

Σιζόπουλος:Ο Λυσσαρίδης συνεχίζει τον αγώνα μέσα απ’την παρακαταθήκη που άφησε


Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη βιολογική απουσία του Βάσου Λυσσαρίδης και όμως συνεχίζει τον αγώνα μέσα από την παρακαταθήκη που άφησε ως κληρονομιά, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος σε χαιρετισμό του στο Πολιτικό Μνημόσυνο του Βάσου Λυσσαρίδη.


Ο κ. Σιζόπουλος αναφέρθηκε στη ρήση του Βάσου Λυσσαρίδη «ακόμα και νεκρός θα συνέχιζα την αγώνα», προσθέτοντας ότι ήταν ένας ηγέτης με ασίγαστο πάθος για αγώνα, για δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη, για την ελευθερία της πατρίδας μας.


«Ένας διορατικός πολιτικός, ένας πραγματικός ηγέτης που άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του στη σύγχρονη  ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού και όχι μόνο», είπε.


Πρόσθεσε ότι «εμείς σεμνά και ταπεινά αποτίουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής, στον Β. Λυσσαρίδη σε αυτόν τον χώρο που πριν από 53 ακριβώς χρόνια, στις 11 Μαΐου 1969, πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο της ΕΔΕΚ, η ίδρυση της οποίας αποτέλεσε αδήριτη ανάγκη για ματαίωση των σχεδιασμών της χούντας των Αθηνών για πραξικοπηματική ανατροπή του Αρχ. Μακαρίου και διχοτόμηση της πατρίδας μας».


Είπε ακόμα ότι η ηγετική του φυσιογνωμία, η διορατικότητα, η συγκροτημένη πολιτική σκέψη συνέβαλαν στο να προπορεύεται  της εποχής του.

g


Ανέφερε επίσης ότι οι πολιτικές του εκτιμήσεις και προβλέψεις δυστυχώς επαληθεύτηκαν σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, που αφορούσαν τους κινδύνους που θα προέκυπταν από τις συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου, τους στόχους που έθεσε η Τουρκία για να ελέγχει πολιτικά και στρατιωτικά την Κύπρο, ώστε να καταστεί μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη με παγκόσμια εμβέλεια, την προδοτική πολιτική που ακολουθούσε η χούντα των Αθηνών σε βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού, για κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβολή διχοτομικής λύσης και τον ύποπτο ρόλο του Αμερικανο – Βρετανικού παράγοντα.


Η πολιτική του διαδρομή, συμπλήρωσε ο κ. Σιζόπουλος, τον ανέδειξε σε μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία στον Ευρωπαϊκό χώρο αλλά  και στον χώρο των Αδεσμεύτων που συνέβαλε στη δημιουργία ισχυρών δεσμών φιλίας με ηγέτες όπως ο Μιτεράν, ο Ούλωφ Πάλμε, ο Βίλλυ Μπράντ, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κράισκι, ο Γκονζάλες, ο Κάστρο, ο Τσε Γκεβάρα, ο Νέλσον Μαντέλα, ο Αγκοστίνο Νέτο, ο Γιάσερ Αραφάτ, ο Νάσερ κ.α.


Πηγή: ΚΥΠΕ 

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button