ΣΕΒ: Να ενισχυθεί η βιομηχανία στην ελληνική περιφέρεια

Οι θέσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας φιλοξενούνται στο τελευταίο δελτίο του ΣΕΒ για την ελληνική οικονομία.

Στο δελτίο προβάλλεται, μεταξύ άλλων, η ανάγκη εξομάλυνσης των συνθηκών λειτουργίας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσω εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υποδομών των υφιστάμενων βιομηχανικών περιοχών, επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στη Στερεά Ελλάδα και τη Δυτική Θεσσαλία, αναβάθμισης του ρόλου των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών (δημιουργία γερανών και ντεπό για την αποθήκευση κοντέινερ), ολοκλήρωσης των οδικών αξόνων και της δημιουργίας εμπορευματικού κέντρου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του λιμένα Βόλου και τη διασύνδεση του με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και το λιμάνι Αλμυρού.

Επαναδιατυπώνεται, επίσης, το αίτημα για τη δημιουργία Υπουργείου Βιομηχανίας με στόχο την εφαρμογή μιας σύγχρονης βιομηχανικής πολιτικής στη χώρα.

Όσον άφορά την πορεία του κρατικού προϋπολογισμού ο ΣΕΒ σημειώνει ότι η εκτέλεση του επηρεάζεται αρνητικά από τη σημαντική αύξηση των επιστροφών φόρου, λόγω της υλοποίησης των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας αλλά και λόγω του λογιστικού χειρισμού της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Παρά τα μέτρα αύξησης των εσόδων που έχουν ληφθεί, τα έσοδα παραμένουν στάσιμα, εξέλιξη που αντισταθμίζεται από τη συγκράτηση των δαπανών, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ΣΕΒ.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο

ΣΕΒ: Να ενισχυθεί η βιομηχανία στην ελληνική περιφέρεια

Δείτε Επίσης!
Στην περιοχή της Αττικής εντοπίζεται σχεδόν το 70% των αδειών παραμονής που έχουν χορηγηθεί μέχρι
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), συμμετείχε στην έκδοση του τριετούς καλυμμένου ομολόγου της
Η πορεία της τρίτης αξιολόγησης θα κρίνει το αν θα δοθεί έγκαιρα το πράσινο φως
Eύθραυστη η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, σημειώνει η Citi σε νέο της note μετά και

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *