Πολιτική

Σαφής η θέση μας για τη μειονότητα, του έγινε σοβαρή παρατήρηση

Above Article Content Ad

Την αντίθεσή του εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος με τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος σε τουρκικό κανάλι έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα».

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως έγινε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρη σοβαρή παρατήρηση για το θέμα της μειονότητας αλλά και για το γεγονός ότι απευθύνθηκε σε τουρκικό κανάλι για να μιλήσει για τα όσα αναφέρονται για απειλές εναντίον του.

«Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής ότι υπάρχει μια, μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα. Προφανώς σε αυτήν ανήκουν άνθρωποι τουρκικής, Πομακικής και Ρομά καταγωγής και έχουν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού σύμφωνα με το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο», αναφέρει ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε δήλωσή του.

Σημειώνει ότι «παράλληλα, είναι απαράδεκτο να ακούγονται απειλές για τη ζωή ενός βουλευτή και ο δημοσιογράφος να μη σχολιάζει όπως έγινε πρόσφατα σε εκπομπή τοπικού καναλιού. Καταλαβαίνω πάντως ότι ο δημοσιογράφος ανασκεύασε», προσθέτει.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει ότι «έχει πραγματοποιηθεί πολύ ξεκάθαρη σοβαρή παρατήρηση για το θέμα της μειονότητας στον κ. Ζεϊμπέκ, αλλά και για το γεγονός ότι απευθύνθηκε σε τουρκικό κανάλι για αυτό το θέμα», για να τονίσει ότι «η θέση μας απέναντι στην εμπλοκή της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ελλάδας είναι σαφής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή

Article inline ad #5
Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button