Ριζότο με κολοκύθα

Ξέρουμε για τη θρεπτική της αξία. Tώρα ανακαλύπτουμε και τη γευστική της δύναμη μέσα από ένα γευστικότατο ριζότο με κολοκύθα.


Υλικά (για 6-8 άτομα)
* 1 κρεμμύδι
* 1 κιλό κολοκύθα (καθαρισμένη)
* 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και 2 κουταλιές ακόμη για το σοτάρισμα του ρυζιού
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1 κουταλάκι μπούκοβο
* 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
* 4½ φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
* 500 γρ. ρύζι Αρμπόριο ή Καρολίνα
* 2/3 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
* 1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
* Αλάτι
* Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε απλωτή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να καραμελώσει ελαφρά.
2. Προσθέτετε το μπούκοβο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και την κολοκύθα χονδροτριμμένη.
3. Συνεχίζετε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει λίγο και η κολοκύθα. Προσθέτετε το κρασί και σιγοβράζετε για 15΄, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει η κολοκύθα.
4. Σε άλλη κατσαρόλα, βάζετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το ρύζι για 1΄ σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι.
5. Προσθέτετε με μια κουτάλα λίγο ζωμό λαχανικών στο μείγμα της κολοκύθας και το αδειάζετε στο ρύζι. Μόλις το ρύζι αρχίσει να στεγνώνει, προσθέτετε κι άλλο ζωμό -περίπου 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά που το ρύζι στεγνώνει-, χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε. Αυτό το κάνετε για περίπου 18΄, μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο αλ ντέντε.
6. Τέλος, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Δείτε Επίσης!
ΦΙΛΕΤΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΣΑΛΤΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ   4 ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ 2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
ΥΛΙΚΑ 125 γρ. σοκολάτα 70% κακάο 2 ασπράδια αβγών 1 κρόκο αβγού 75 γρ. ζάχαρη
ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη: 125 γρ. βούτυρο Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου) 75 γρ. βούτυρο soft
ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ & ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΤΕΛΙ: 600 ΓΡ. ΑΝΘΟΜΕΛΟ 600 ΓΡ. ΣΟΥΣΑΜΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *