ΚρήτηΤοπικές Ειδήσεις

Ρέθυμνο: «Φωτιά» ο λογαριασμός της ΔΕΗ στον Δήμο της πόλης (βίντεο) – ΡέθυμνοΡέθυμνο
Δυσβάσταχτοι έχουν γίνει οι λογαριασμοί ρεύματος τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τον Δήμο στο Ρέθυμνο, που αντικρίζουν διπλάσια ποσά στους λογαριασμούς σε σχέση με το προηγούμενο έτος

g

Στα όρια της κατάρρευσης βρίσκονται τα νοικοκυριά και στο Ρέθυμνο λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους, αλλά και των συνεχών ανατιμήσεων των αγαθών, με τους πολίτες να δηλώνουν, πως η κυβέρνηση πρέπει να επιληφθεί λίαν συντόμων επί της ενεργειακής αυτής κρίσης.

Την ίδια ώρα, η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις και στους δήμους, με τον Δήμο Ρεθύμνου να διαμηνύει, πως τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του χρόνου δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών.  

Για τον μεγαλύτερο δήμο του Ρεθύμνου, ο λογαριασμός για τον ηλεκτρισμό, παρουσίασε αύξηση κατά 47%. Πιο συγκεκριμένα,  το τρίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2021 ο δήμος πλήρωσε περίπου 170 χιλιάδες ευρώ στην ΔΕΗ, ενώ το αντίστοιχο τωρινό τρίμηνο θα πληρώσει 250 χιλιάδες ευρώ.

Η δημοτική αρχή για να γλιτώσει τους δημότες από πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των τελών καθαριότητας, προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει το «μαξιλαράκι» που έχει, προσβλέποντας και σε κρατική ενίσχυση, τουλάχιστον για το κόστος ταφής απορριμμάτων, έτσι ώστε τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, να μην αυξηθούν τα τέλη καθαριότητας, αφήνοντας, όμως, ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί την επόμενη χρονιά.

Σε κάθε περίπτωση, βασική επιδίωξη της δημοτικής αρχής θα είναι να καταφέρει, να καλύψει το αυξημένο κόστος σε ενέργεια από άλλες πηγές, έτσι ώστε και το 2023 να μην διαταραχθούν τα οικονομικά δεδομένα των δημοτών.


πηγή

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button