ΚρήτηΤοπικές Ειδήσεις

Ρέθυμνο: Άσκηση ετοιμότητας σεισμού με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟ 2022». – ΡέθυμνοΡέθυμνοΔιοργανώνεται από την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ρεθύμνου, του Δήμου Ρεθύμνης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ε.Κ.Α.Β., του Ερυθρού Σταυρού Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου

g

Την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022 και ώρα 10.00, στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στην Πλατεία Μικρασιατικών, θα πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των συνεπειών μετά από σεισμική δραστηριότητα, με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟ 2022».


Η άσκηση διοργανώνεται από την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ε.Κ.Α.Β. και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου.


Σκοπός της άσκησης είναι η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η αύξηση της ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών δικαιοδοσίας της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ρεθύμνου και της 3ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Ηρακλείου (3η Ε.Μ.Α.Κ.) στην αντιμετώπιση συνεπειών μετά από έντονη σεισμική δραστηριότητα, καθώς και την έρευνα – διάσωση – απεγκλωβισμό ατόμων μετά από κατάρρευση κτιρίων.


Το σενάριο της άσκησης προβλέπει εκδήλωση επιφανειακής σεισμικής δόνησης με μέγεθος 6R στην πόλη του Ρεθύμνου, κατάρρευση στέγης κτιρίου και εγκλωβισμό δύο ατόμων, οι οποίοι αγνοούνται.

Φωτογραφία: Shutterstockπηγή

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button