Αθλητικά

Ράφα Ναδάλ: «Δεν παλεύω για να είμαι το Νο.1 αλλά για να είμαι ανταγωνιστικός»

Above Article Content Ad

«Βρίσκομαι σε ένα σημείο της καριέρας μου όπου δεν προσπαθώ πλέον για να είμαι στο νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης», επέμεινε σήμερα ο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος επιστρέφει -μετά από δύο μήνες εκτός κορτ- στο Masters 1000 στο Παρίσι, και μπορεί να ελπίζει ότι στα 36 του χρόνια, θα τελειώσει τη χρονιά στην κορυφή.

«Δεν παλεύω για να βρεθώ στο νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, απλώς παλεύω για να συνεχίσω να είμαι ανταγωνιστικός σε κάθε τουρνουά που παίζω, αυτό είναι κάτι που λέω εδώ και πολύ καιρό. Έχω πετύχει αυτόν τον στόχο αρκετές φορές στην καριέρα μου, είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος για αυτό, αλλά είμαι σε ένα σημείο της καριέρα όπου δεν κερδίζω πια για αυτό. Φυσικά όταν έγινα νο 1 για πρώτη φορά το ήθελα πολύ. Νομίζω ότι το άξιζα. Σήμερα, είναι μια άλλη ιστορία. Έχω παίξει ίσως δέκα τουρνουά φέτος, είναι δύσκολο να είσαι νο 1 υπό αυτές τις συνθήκες» τόνισε ο Ράφα Ναδάλ.

Απαντώντας στο πόσο δύσκολο ήταν φύγει από το σπίτι ενώ έγινε πατέρας (8/10) πριν από μερικές εβδομάδες, ο Ράφα Ναδάλ τόνισε: «Είναι διαφορετικό από το συνηθισμένο. Ειλικρινά, ήταν πάντα δύσκολο να φύγεις από το σπίτι. Αλλά είναι πολύ συναρπαστικό να βλέπεις πώς, ακόμα και μετά από μόλις τρεις εβδομάδες -που τον έχεις στη ζωή του-, όταν αφήνεις τον γιο σου και εσύ δεν μπορείς να τον δεις, σου λείπει. Είναι μια νέα εμπειρία. Μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου. Αλλά είμαστε τυχεροί σήμερα με την τεχνολογία που μπορούμε να κάνουμε βιντεοκλήσεις. Το να μπορείς να τον δεις όσες φορές θέλεις, ακόμα και μέσα από μια οθόνη, βοηθάει».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επιστροφή του στους αγώνες, μετά από απουσία δύο μηνών: «Δεν ξέρω πώς θα είμαι. Θα δούμε πώς θα τα πάω. Με ένα σώμα που γερνάει, σαν το δικό μου, είναι πιο εύκολο να ξέρεις πώς τα πας όταν κάνεις μια σειρά από τουρνουά. Όταν επιστρέφεις από μια περίοδο χωρίς ανταγωνισμό, είναι δύσκολο να ξέρεις πώς θα αντιδράσει το σώμα του, πώς θα παίξεις. Ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τα αποτελέσματα αλλά και μια περίπλοκη χρονιά για τους τραυματισμούς. Είναι προφανές ότι φτάνω σε μια κατάσταση που είναι δύσκολο να σκεφτώ τον τίτλο αυτή την εβδομάδα. Αλλά είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και θα παίξω.»

To άρθρο Ράφα Ναδάλ: «Δεν παλεύω για να είμαι το Νο.1 αλλά για να είμαι ανταγωνιστικός» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Article inline ad #5
Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button