Αθλητισμός

«Προβλεπόταν από το ελληνικό κράτος ότι μετά το 15ο έτος θα παίρναμε ένα ποσοστό των εισπράξεων»


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021, 18:59

Σχετικά με συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ σε αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ και για αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων αλλά και παρερμηνειών από τίτλους και αναφορές σε δημοσιεύματα που δεν απηχούν την πραγματικότητα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα την πλήρη απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων του κ. Σπύρου Καπράλου:

Σ. Κ. «Το Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι ένα γήπεδο το οποίο ανήκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Με απόφασή της και προκειμένου να γίνουν οι τελικοί του ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το παραχώρησε στην κυβέρνηση κι αυτή από την μεριά της το παραχώρησε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, τότε ήταν μία άλλη εταιρεία».

Δ. «Είχε αναλάβει μία άλλη εταιρεία την δημιουργία του νέου Καραϊσκάκη».

Σ.Κ. «Βεβαίως και για 49 χρόνια θα έχει τη χρήση του σταδίου Καραϊσκάκης. Μετά από 49 χρόνια το γήπεδο αυτό θα επανέλθει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έτσι προβλέπεται από την σύμβαση».

Δ. «Υπήρξε πρόβλεψη αντιτίμου για τη χρήση;»

Σ. Κ. «Θα σας πω. Όχι, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν παίρνει τίποτα από αυτό, αλλά προβλεπόταν από το ελληνικό κράτος ότι μετά το 15ο χρόνο ότι θα παίρνει ένα ποσοστό των εισπράξεων του σταδίου. Ήταν κάτι που το είχαμε ζητήσει κι εμείς».

Δ. «Από το 2019 δηλαδή».

Σ. Κ. «Βεβαίως από το 2019. Ήταν πέρσι μία χρονιά που δεν υπήρξαν πολλές εισπράξεις επειδή ήταν κλειστά τα γήπεδα λόγω της πανδημίας, αλλά είναι κάτι που έχουμε ζητήσει κι εμείς από τον υπουργό Αθλητισμού, ώστε όπως γινόταν παλιά, που έπαιρνε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ένα ποσοστό από τα έσοδα του σταδίου που το χρησιμοποιούσαν τότε ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός, θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το ποσοστό θα το δώσει το κράτος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών. Άλλωστε όλα μας τα έσοδα, αφού καλύψουμε τα γενικά έξοδα, πηγαίνουν στην προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών, των διακεκριμένων μάλιστα».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021, 19:01

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας