Αθλητικά

«Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου unfair»

Above Article Content Ad


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022, 18:18

Συνέχεια στο θέμα που δημιουργήθηκε με την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας, δόθηκε σήμερα στη Super League. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Βαγγέλης Μαρινάκης διευκρίνισε ότι η ανακοίνωση κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν προσωπική του τοποθέτηση και ότι από αβλεψία δεν μπήκε η υπογραφή του.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από πλευράς ΑΕΚ, Αυτό έγινε μετά από την πρώτη τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ, Γιώργου Κοσμά ο οποίος είχε πει: «Αν η ανακοίνωση έφερε προσωπικά την υπογραφή σας, τότε ενδεχομένως να μπορούσαμε να συζητήσουμε. Αλλά με τον τρόπο που έγινε πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου unfair. Το θέτω υπόψη όλων των μελών της Λίγκας και ζητάμε ψηφοφορία σε σχέση με το αν τέτοιου είδους μέθοδοι θα είναι από δω και πέρα ανεκτές. Αν θεωρείτε δηλαδή πως μπορεί από μόνος του ο πρόεδρος της Λίγκας να βγάζει ανακοινώσεις κατά ενός μέλους της, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά. Αν θεωρείτε πως αυτό μπορεί να γίνεται, να το πούμε τώρα να το ξέρουμε. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για μια ανάρτηση για τα στατιστικά ενός αγώνα στο σάιτ της Λίγκας. Μιλάμε για ανακοίνωση εναντίον ΠΑΕ – μέλους του συνεταιρισμού. Ανακοίνωση που θα μπορούσε να είχε αναρτηθεί στο σάιτ του Ολυμπιακού με την υπογραφή σας, εφόσον ήταν προσωπική σας δήλωση. Και είναι αυτονόητο ότι για μια τέτοια κίνηση θα έπρεπε να έχει προηγηθεί ενημέρωση κι έγκριση από το σώμα. Να τοποθετηθούν όλοι, να ξέρουμε, να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του».

Ο Β. Μαρινάκης υποστήριξε ότι ήταν θεσμική η ενέργειά του γιατί υποστήριξε τον συνεργάτη της Super League, Μαρκ Κλάτενμπεργκ τον οποίο «άδειαζε» η ΑΕΚ με την ανακοίνωσή της. Είπε ότι δεν παίρνει λέξη πίσω και κάλεσε την ΑΕΚ να προσκομίσει στοιχεία για τον ρόλο του Κλάτενμπεργκ.

Σε αυτό ο Κοσμάς απάντησε: «Δεν παίρνουμε ούτε εμείς λέξη απ’ όσα είπαμε. Ούτε θα μας υπαγορεύσει κανένας τι θα κάνουμε και τι δε θα κάνουμε. Για την ΑΕΚ δεν υπάρχει κανένας Κλάτενμπέργκ συνεργάτης της Λίγκας. Η ΑΕΚ θεωρεί παράνομη την πρόσληψη Κλάτενμπεργκ, δεν θα δώσει ποτέ ούτε ένα σεντ για την πληρωμή του. Δεν τον αναγνωρίζει, δεν τον εμπιστεύεται και δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει αξιόπιστη επαγγελματική διαιτησία με υπεύθυνο τον Κλάτενμπεργκ. Δεν έχουμε αλλάξει ποτέ την στάση μας σχετικά με την αξιοπιστία του, άλλοι ενδεχομένως να έχουν αλλάξει στάση σε σχέση με παλιότερες τοποθετήσεις τους… Δεν αναφερθήκαμε ποτέ σε όλους τους ξένους διαιτητές, αλλά σε συγκεκριμένους διαιτητές που θεωρούμε ότι είναι συνομιλητές του Κλάτενμπέργκ και που από πέρσι έρχονται συνεχώς στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και ο Καμπάκοφ… Ο Κλάτενμπεργκ δεν χρειάζεται απολογητές και υπερασπιστές εδώ μέσα. Αν θέλει να τοποθετηθεί ο αρχιδιαιτητής της Αιγύπτου, μπορεί να το κάνει μέσω του γραφείου τύπου της ομοσπονδίας της Αιγύπτου, δεν χρειάζεται εγχώριο γραφείου τύπου».

Ο πρόεδρος της Super League απάντησε ότι τον Καμπάκοφ τον όρισε ο Μπένετ άρα η ΑΕΚ δεν εμπιστεύεται ούτε τον Μπένετ. Σχετικά με αυτό ο Γ. Κοσμάς ισχυρίστηκε ότι: «Ο ορισμός Καμπάκοφ έγινε σε συνθήκες χρονικής πίεσης μετά την υπόθεση Σιδηρόπουλου. Ήταν προφανώς ο πρώτος διαθέσιμος που βρήκε ο κύριος Μπένετ λίγες ώρες πριν το ματς. Ήταν προφανώς λανθασμένος ορισμός δεδομένων των περσινών εμφανίσεων του Καμπάκοφ. Αν ο κύριος Μπένετ επαναλάβει τέτοιου είδους ορισμό σαν του Καμπάκοφ, τότε θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας κι από αυτόν».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022, 18:20

Article inline ad #5

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button