Περιβάλλον

Πορτογαλία: Το μεγαλύτερο σαυρόποδο στην Ευρώπη – Φωτογραφίες

Above Article Content Ad

Η έρευνα έδειξε ότι το 25 μέτρων ζώο έζησε πριν από 100-160 εκατομμύρια χρόνια – Βρέθηκε στην πίσω αυλή ενός σπιτιού από τον ιδιοκτήτη του

Κάθεσαι στην αυλή σου και απολαμβάνεις το πράσινο όταν το μάτι σου διακρίνει κάτι περίεργο… Μέσα σε λίγες στιγμές, μία ιστορία 160 εκατομμυρίων ετών αναδύεται στην επιφάνεια, μέσα από τόνους χώματος! Στην πίσω αυλή ενός ιδιοκτήτη σπιτιού στην Πορτογαλία, βρέθηκε από τύχη ο σκελετός του μεγαλύτερου σαυρόποδου στην ιστορία, το οποίο έζησε πριν από 160 εκατομμύρια χρόνια.

Το μήκος 25 μέτρων σαυρόποδο ανακαλύφθηκε από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στην πίσω αυλή, όταν ο ίδιος διέκρινε έναν τεράστιο όγκο «πέτρας» κάτω από το χώμα. Στην προσπάθειά του να απομακρύνει τον «πέτρινο» όγκο, διαπίστωσε ότι αυτή η «πέτρα» δεν έμοιαζε με καμία άλλη που είχε αντικρίσει. Τότε αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν πέτρα, αλλά ο σκελετός ενός τεράστιου ζώου.

Στο σημείο έσπευσε ειδική ομάδα παλαιοντολόγων, οι οποίοι ξεκίνησαν έρευνα, διαπιστώνοντας ότι ο σκελετός ανήκει σε ένα τεράστιο σαυρόποδο, που έζησε πριν από 100-160 εκατ. χρόνια. Είναι το μεγαλύτερο του είδους που βρέθηκε ποτέ, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε φωτογραφίες: 

Σαυρόποδο στην Πορτογαλία

Πηγή: skai.gr

Article inline ad #5

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button