Οικονομία

Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά την Τετάρτη


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021, 13:53

Συνταξιούχοι με πάνω από 30 έτη ασφάλισης λαμβάνουν αυτές τις μέρες αναδρομικά. Αυτή τη φορά δικαιούχοι θα είναι οι «νέοι» συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι θα λάβουν τη συγκεκριμένη παροχή -όπως και επισήμως ανακοίνωσε χθες το Υπ. Εργασίας- την ερχόμενη Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά, θα λάβουν αναδρομικά όσοι:

-Έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.

-Έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν τις 13 Μαΐου του 2016.

-Διατηρούν μικρή ή μηδενική προσωπική διαφορά, με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου.

Τις παραπάνω τρεις προϋποθέσεις καλύπτουν ταυτόχρονα μόλις 130.000 συνταξιούχοι. Αυτοί είναι που πρόκειται να πληρωθούν αναδρομικά στις 29 Σεπτεμβρίου.

Υπάρχει, όμως, και ένα πλήθος 215.000 «παλιών» συνταξιούχων, όπου ο επανυπολογισμός των συντάξεών τους δεν έχει ολοκληρωθεί. Αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Πρόκειται για ειδικές περιπτώσεις, με λανθασμένα ή ελλιπή στοιχεία στο σύστημα. Από αυτούς, υπολογίζεται ότι μόλις οι 40.000-50.000 θα λάβουν αναδρομικά, καθώς μόνο αυτοί θα πληρούν και τις τρεις παραπάνω προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αναδρομικά, που θα λάβουν οι εν λόγω συνταξιούχοι, υπολογίζονται κατά μέσο όρο σε 200 ευρώ-250 ευρώ. Όσον αφορά τις αυξήσεις στις συντάξεις τους, δεν θα ξεπεράσουν το 2%-3%.

Με άλλα λόγια, θα είναι κατά πολύ λιγότερα σε σχέση με τα αναδρομικά που έλαβαν οι νέοι συνταξιούχοι τον περασμένο Ιούνιο, όπου ανήλθαν κατά μέσο όρο σε 1.000 ευρώ για τους συνταξιούχους του δημοσίου και στα 860 ευρώ για τον ιδιωτικό τομέα.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021, 14:07

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας