ΑττικήΤοπικές Ειδήσεις

Περιηγήσεις στον Αρχαιολογικό χώρο Κολώνας – AiginaNews

Περιηγήσεις στον Αρχαιολογικό χώρο Κολώνας

«Περιβάλλον και Πολιτισμός» είναι η επικοινωνιακή δράση που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού με στόχο την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του.

Θέμα της φετινής δράσης είναι ο αέρας.

Το βασικό συστατικό της ατμόσφαιρας και συνεπώς  το δομικό στοιχείο της φύσης και της ίδιας της ζωής, για τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους ήταν  ένα από τα κυριότερα κοσμογονικά στοιχεία.

Αλλά και για τον καθημερινό άνθρωπο η κίνηση του αέρα, ο άνεμος, έδωσε ώθηση στην εξέλιξη του πολιτισμού. Οι άνεμοι, χρήση και ο έλεγχος τους, συνδέθηκαν με την αρχιτεκτονική και την πολεοδομία, το εμπόριο και τη ναυσιπλοΐα, την καθημερινή ζωή και τις τέχνες, τη λατρεία, τα ήθη, τα έθιμα και τις λαϊκές παραδόσεις.

Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018″, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει θεματικές περιηγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας, με τίτλο «… του ανέμου και της φωτιάς»

g

Τι συνέβαινε όταν ο αέρας και η φωτιά συναντιούνταν με τον χαλκό ή τον πηλό μέσα στα καμίνια των τεχνιτών στον οικισμό της Κολώνας; Ποιες τεχνολογικές γνώσεις επέτρεπαν στους αρχαίους χαλκουργούς και κεραμείς να θέτουν στην υπηρεσία τους τον αέρα;

Με αφορμή τις εργαστηριακές εγκαταστάσεις που βρέθηκαν στον προϊστορικό οικισμό της Κολώνας στην Αίγινα, το χυτήριο του χαλκουργού και τον φούρνο του αγγειοπλάστη, συζητάμε για τη χρήση του αέρα στην χαλκοπλαστική και την αγγειοπλαστική.

Την Παρασκευή και το  Σάββατο 19 και 20 Οκτωβρίου 11.00 – 13.00 η θεματική περιήγηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά και στο ευρύ κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΕΦΑ Πειραιώς και Νήσων: 210 4590707, κα Εύη Πίνη
Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας: 2297022248

πηγή

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button