Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Ειδήσεις

Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Διπλασιάζει τους πόρους για τη διαμόρφωση του οικοπέδου Κρέη [φωτογραφίες]

Την αύξηση των πόρων που διαθέτει η Περιφέρεια από το ΕΣΠΑ για τις εργασίες αποκατάστασης στις Καμάρες και τη διαμόρφωση του οικοπέδου Κρέη, στην Κάτω Πόλη της Καβάλας, ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος. Οι πόροι που διαθέτει η Περιφέρεια αυξάνονται έτσι από 348.178 € σε 691.795 €.

Η αύξηση της χρηματοδότησης θα επιτρέψει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας να πραγματοποιήσει πρόσθετες εργασίες στα τείχη, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες.

Έτσι, στην αποκατάσταση της βορειοανατολικής πύλης των τειχών και στη διαμόρφωση του κτήματος Κρέη ως χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, προστίθεται επίσης η αποκατάσταση του τριγωνικού πύργου και του μεταπυργίου της οχύρωσης.

g

Οι εργασίες αυτές σχετίζονται άμεσα με ένα ακόμα έργο, το οποίο επίσης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια από το ΕΣΠΑ και υλοποιείται από το Δήμο Καβάλας στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Αφορά στην αποκατάσταση δύο κτιρίων στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 2,στην εξωτερική πλευρά των τειχών δίπλα στο Παλαιό Υδραγωγείο, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν, το ένα, ως χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Καβάλας και, το άλλο, ως Ανοικτό Κέντρο Συντήρησης Αρχαιοτήτων μαρμάρου, ψηφιδωτού, εικόνας και κεραμικής της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Με την αφορμή της αύξησης της χρηματοδότησης για το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ο κ. Μέτιος μετέβη στο οικόπεδο Κρέη με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωστή Σιμιτσή και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Χρήστο Γάκη, όπου συνάντησε το Δήμαρχο Καβάλας  Θόδωρο Μουριάδη. Εκεί ενημερώθηκαν για τις εργασίες που πραγματοποιούνται από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας Σταυρούλα Δαδάκη και στελέχη της υπηρεσίας.

// Load the SDK asynchronously (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/el/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
πηγή

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button