Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΜακεδονίαΤοπικές Ειδήσεις

Περιφέρεια ΑΜ-Θ: 6,4 εκ. ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Σουφλί

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 6,4 εκατομμυρίων ευρώ στην πόλη του Σουφλίου.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και θα κατασκευαστούν από το Δήμο Σουφλίου. Πρόκειται για τρεις κατηγορίες έργων:

  • Έργα για τα όμβρια ύδατα

Θα κατασκευαστεί ένα νέο ενισχυμένο και λειτουργικό δίκτυο όμβριων υδάτων, συνολικού μήκους 2,6 χιλιομέτρων. Παράλληλα, θα ενισχυθεί η τάφρος συλλογής όμβριων υδάτων σε μήκος 800 μέτρων, ενώ θα κατασκευαστούν επίσης ένα νέο αντλιοστάσιο και ένα νέο δίκτυο που θα χρησιμεύει σε περιπτώσεις πλημμύρας.

  • Ηλεκτρολογικά και τηλεπικοινωνιακά έργα

Θα γίνει σύνδεση του νέου αντλιοστασίου με το δίκτυο ηλεκτροδότησης και το τηλεφωνικό δίκτυο ώστε να εξασφαλίζεται η ρευματοδότηση της εγκατάστασης και η επικοινωνία των αυτοματοποιημένων συστημάτων.

g
  • Παρακολούθηση του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου

Καθ’ όλη την διάρκεια του έργου, οι εργασίες θα παρακολουθούνται από εξειδικευμένο προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου ώστε να διασφαλισθεί η προστασία και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, ο κ. Μέτιος μετέβη στο Σουφλί και είχε συνάντηση στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Βασίλη Δελησταμάτη και τον περιφερειακό σύμβουλο Έβρου Βασίλη Γαλάνη.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν σύσκεψη με τη συμμετοχή επίσης του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Θεόδωρου Τσιαμίτα, του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Ορφέα Νίκου Γκουστούδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκου Γκαϊδατζή, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Πιτιακούδη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Σουφλίου Χρήστου Χριστοδούλου.


πηγή

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Πως σα φάνηκε η είδηση αυτή ;

επιλέξτε από ένα έως πέντε αστερια

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Ψήφοι: 0

Καμία ψήφος μέχρι στιγμής! Γίνε ο πρώτος που θα βαθμολογήσει αυτήν την είδηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button