Πολιτική

Παύλος Χρηστίδης για Φώφη Γεννηματά: Της χρωστάω τα πάντα

«Είναι πραγματικά μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα και δεν χωρούν πολλά λόγια για αυτή την απώλεια, η οποία για εμάς είναι συγκλονιστική», τονίζει ο Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας για τη Φώφη Γεννηματά, στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, είπε για τη Φώφη Γεννηματά πως «είναι ο άνθρωπος, με τον οποίο έζησα τα τελευταία έξι χρόνια της ζωής μου, και κάθε ημέρα είχαμε τουλάχιστον μια επαφή. Καταλαβαίνετε ότι για όλους, αυτή η αγάπη που εισπράττει η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Εγώ θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε τόση αξιοπρέπεια, τόση δύναμη, τόση γλυκύτητα και τόση αποφασιστικότητα και δεν είναι τυχαίο ότι θα μείνει στην ιστορία με το μικρό της όνομα, κάτι που ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο να συμβεί».

Στην ερώτηση για το αν θεωρεί ότι της χρωστάει πολλά, ο Παύλος Χρηστίδης απάντησε: «Κοιτάξτε, η Φώφη Γεννηματά με επέλεξε το 2015, έναν άνθρωπο που δεν έχει οικογενειακή πολιτική παράδοση, επειδή με είχε δει κάπου και από τότε μου είπε ότι με θέλει για εκπρόσωπο. Της χρωστάω τα πάντα, σε ό,τι αφορά την πολιτική ζωή και όσον αφορά την προσωπικότητα, την οποία έζησα, θέλω να σας πω ότι πήρα πάρα πολλά.

Δύο μέρες πριν μπει στο νοσοκομείο ήμασταν μαζί στη Ρόδο. Όταν μπήκε στο νοσοκομείο, κάναμε μια συζήτηση μαζί με όλους τους συνεργάτες, η οποία ήταν συγκλονιστική και όλοι πιστεύαμε ότι θα κερδίσει αυτή τη μάχη. Αυτή ήταν η αισιόδοξη και δυνατή Φώφη Γεννηματά, την οποία όλοι ξέραμε».

«Η ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής»

Ο Παύλος Χρηστίδης πρόσθεσε ότι «ήταν η ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής, ένας άνθρωπος πολύ δοτικός που φρόντιζε την παράταξη, τα μέλη, τους φίλους, περισσότερο από ότι φρόντιζε τον εαυτό της. Αυτό ήταν μια στάση ζωής και μια πολιτική στάση. Ήταν ο τρόπος που μας έμαθε να κοιτάμε τα πράγματα. 

Με αυτήν την έννοια, νομίζω ότι η Φώφη Γεννηματά πρέπει να μνημονεύεται και για τη σπουδαία προσωπικότητα που είχε, όλο αυτό το χαμόγελο, το οποίο είναι ανεξίτηλο στις καρδιές και στα μάτια μας μπροστά αλλά νομίζω ότι πρέπει να μνημονεύεται και για την αξιοσύνη της ως πολιτικός. 

Κατάφερε, σε έναν χώρο στον οποίο ελάχιστοι είχαν δώσει προοπτική, να την ξαναδώσει μαζί με δύναμη και ενότητα και ανανέωση και δυναμική. Αυτό είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη που θα μπορούσε να αφήσει».

To άρθρο Παύλος Χρηστίδης για Φώφη Γεννηματά: Της χρωστάω τα πάντα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας