Οικονομία

Παράνομες οι συναλλαγές με bitcoin στην Κίνα

Όλες οι συναλλαγές που περιλαμβάνουν ψηφιακά νομίσματα είναι «παράνομες» ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Κίνας και αυτό προκάλεσε ελεύθερη πτώση, άνω του 5%, για το bitcoin.

Η Κίνα εξέδωσε πανεθνική απαγόρευση για την εξόρυξη (mining) κρυπτονομισμάτων, μετά την απόφαση να χαρακτηρίσει παράνομες της συναλλαγές με αυτά.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν πρέπει να κυκλοφορούν στις αγορές ως παραδοσιακά νομίσματα και απαγορεύεται σε πλατφόρμες του εξωτερικού να προσφέρουν τις υπηρεσίες σε επενδυτές της ηπειρωτικής χώρας μέσω Διαδικτύου.

Το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, σημείωσε νωρίτερα πτώση 5,8% στα 42.290 δολάρια. Τα μικρότερα νομίσματα που συνήθως κινούνται παράλληλα με το bitcoin επίσης καταγράφουν μεγάλες απώλειες. Το Ether σημείωσε νωρίτερα πτώση άνω του 8% και το XRP κατά 7%.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε επίσης ότι θα απαγορεύσει σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρίες πληρωμών και διαδικτυακές εταιρίες να διευκολύνουν τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα και θα παρακολουθεί ακόμα πιο στενά για κινδύνους από τέτοιες δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας