Τεχνολογία

Πάνω από 2.000 παιδιά, έστειλαν το μήνυμα ότι η ρομποτική μπορεί να αλλάξει τον κόσμο

Το παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας διοργανώθηκε στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, για πρώτη φορά, ενώ ένα πολύ ηχηρό μήνυμα έστειλαν τα παιδιά που είναι το μέλλον του κόσμου, και που σαφώς είναι πολύ περισσότερο εξοικειωμένα τόσο με την τεχνολογία, όσο και με τα ραγδαία άλματα της.

Το μήνυμα ήταν πως «η ρομποτική και το STEM μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο» και ακούστηκε από 2.000 παιδιά  από κάθε γωνιά του πλανήτη που έλαβαν μέρος  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας «FIRST® LEGO® League Virtual Open International» που διοργανώθηκε από την Eduact.

Σε μια μοναδική εμπειρία γεμάτη από προκλήσεις και καινοτομία, οι 200 ομάδες του διαγωνισμού παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες και πρότζεκτ, με τον αθλητισμό να είναι το κεντρικό θέμα και πηγή έμπνευσης και την ομάδα SESI HEROES από τη Βραζιλία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Ένα σκαλοπάτι πιο κάτω, στη δεύτερη θέση, βρέθηκε η Planck Team από την Ιταλία, στην τρίτη θέση η ομάδα Black&White από τη Σλοβενία, στην τέταρτη θέση η ομάδα TROJANS από την Αίγυπτο και στην πέμπτη θέση η ομάδα SESI Biotech από τη Βραζιλία.

Πρώτη η ελληνική ομάδα στην κατηγορία «Motivate Award»

Όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες, η ομάδα NGK βγήκε πρώτη στην κατηγορία, η ομάδα SCRAPS κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Robot Performance Award» και η ομάδα Happy Fit.Ment την πέμπτη θέση στην κατηγορία «Breakthrough Award».

Πέραν του διαγωνιστικού κομματιού, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μέσα από διαδικτυακά διαδραστικά παιχνίδια και να παρακολουθήσουν ζωντανά καλλιτεχνικά δρώμενα αφού μέλημα των ανθρώπων της Eduact και των εθελοντών ήταν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα που στόχο είχε να μειώσει την απόσταση, να ενισχύσει την διασκέδαση και να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας για το μέλλον.

Περισσότεροι από 28.000 θεατές παρακολούθησαν τον διαγωνισμό

Τον διαγωνισμό παρακολούθησαν περισσότεροι από 28.000 θεατές από όλον τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια αυτού, πραγματοποιήθηκαν 36 ώρες ζωντανής αναμετάδοσης και 30 ώρες μαγνητοσκοπημένων video. Όσον αφορά τα Robot Games, χρειάστηκαν περισσότερες από 20 ώρες για sessions και 1.800 λεπτά μαγνητοσκοπήσεων, κατά τα οποία παρουσιάστηκαν 600 projects. Για την ανάδειξη των νικητριών ομάδων υπολογίζεται πως απαιτήθηκαν περίπου 12 ώρες judging session. Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν 40 ζωντανές διαδικτυακές συνομιλίες μέσω της πλατφόρμας zoom.

Το FIRST® LEGO® League Virtual Open International πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, τη FIRST και τη LEGO Education υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Εθνικής Επιτροπής Ελλάδα 2021 και της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Ακαδημίας.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Βρέθηκε πρόγραμμα που μπλοκάρει διαφημίσεις

Το Galaksias.gr για να μπορεί να συντηρηθεί και να σας κρατάει 24 ώρες το 24ώρο ενημερωμένους έχει κάποια έξοδα. Στηρίξτε μας