Τεχνολογία

Παγκόσμια έρευνα ΕΥ: Στροφή στο 5G για τις επιχειρήσεις

Above Article Content Ad

Στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G) προκειμένου να διαχειριστούν καλύτερα τις άμεσες επιχειρηματικές πιέσεις που επιφέρει η πανδημία COVID-19, στρέφονται πλέον οι επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει στα συμπεράσματα της η τρίτη έκδοση της παγκόσμιας έρευνας της EY, «Reimagining Industry Futures Study».

Το 49% των ερωτηθέντων δίνουν προτεραιότητα στη βελτιστοποίηση των διεργασιών ως βασική εφαρμογή της τεχνολογίας 5G, σε σύγκριση με το 28% που προτιμούν προηγμένες περιπτώσεις χρήσης 5G με εικονική ή επαυξημένη πραγματικότητα.

Μια σειρά εξωτερικών παραγόντων επηρεάζουν τις επιχειρήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Το 85% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι ο αντίκτυπος της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης έχει πυροδοτήσει το ενδιαφέρον τους για το 5G, σε σχέση με 52% στην περσινή αντίστοιχη μελέτη. Το 80% εκτιμούν ότι οι διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού δίνουν ώθηση στην υιοθέτηση τεχνολογιών 5G, ενώ το 71% αναφέρουν την έμφαση σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης (ESG), ως κύριο παρακινητικό παράγοντα.

Πηγή

Below Article Content Ad
Below Article Ad

Related Articles

Below Comments Ad
Back to top button